Menu

Arabiske kjøttboller med mynteyoghurt-dip

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Da vi var på Costa Brava, nord-øst i Spania, i sommer kom vi over en større by som heter Platja d’Aro. Det er et sted du bør besøke om du reiser med bil langs kysten, f.eks. fra Frankrike til Barcelona. Byen ligger bare en drøy time fra Catalonias hovedstad, og der finner du nemlig Spanias kuleste lounge-restaurant, Friends. Her smakte vi noen deilige kjøttboller som en del av tapasen vi spiste. De serverte den med mint-yoghurt, og det var kjempegodt.

Det som gjorde denne restauranten spesiell og annerledes, var at de hadde så annerledes retter og kombinasjoner, enn den tradisjonelle tapasen. De «rocket» ved alt, og resultatet var nyyydelig, spennende og uforglemmelig.

Sånn fant jeg på mitt eget lille ordtak: Det finnes ikke dårlig mat, bare dårlige kombinasjoner!

Til inspirasjon: Menyen til restauranten finner du her.

Du trenger:

  • 400 g kjøttdeig av lam eller storfe
  • 2 små rødløk, i grove biter
  • 1 helt egg
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 håndfull bladpersille
  • salt
  • pepper
  • 2 ts sumac
  • 1 ts revet muskat
  • ½-1 ts chilipulver
  • 2 ts gurkemeie
  • 1-2 ts spisskumin
  • 1 sitron, saften av
  • 1-2 ss hvetemel

Så gjør du:

  • Kjør båter av rødløk og hakket chili i en foodprocessor, helt finhakket.
  • Tilsett alle de andre ingrediensene og sitronsaften og kjør til en finmalt, grå masse.
  • Form små boller av deigen og legg på en tallerken.
  • Ha gjerne en bolle med vann ved siden av så du kan dyppe fingrene i det. Det er lettere å forme bollene om fingrene dine er litt fuktige.
  • Strø litt hvetemel over.
  • Sett i fryser 15-20 minutter så bollene får satt seg.
  • Stek bollene i en dyp panne, med godt med olje i, til de er gyldenbrune og gjennomstekt. Det tar ca. 4-5 minutter. NB! Ikke rør bollene mens de steker. Det kan ødelegge dem. Rist heller forsiktig på pannen så de blir stekt på alle sider.
  • Legg kjøttbollene over på et tørkepapir så det overflødige fettet renner av.
  • Servér som en del av et meze-bord, eller med en frisk salat ved siden av. FINN ULIKE DIPPER å servere til. Himmelsk!

Mynteyoghurt-dip

Se video av hvordan du gjør det:

Legg inn en kommentar

Braiserte lammeskanker med rotgrønnsaker

  Oppskriften er inspirert av både Lise Finckenhagen og Ole Martin Alfsen Lammeskanker er noe av det rimeligste lammekjøttet som er å få, og når de får kokt seg møre og saftige, blir de en delikatesse. …

Lady & Landstryker’n

Inspirert av Trines Matblogg Se også tapas-versjonen av dette. I muffins-former DU TRENGER: Kjøttboller Tomatsaus Pasta og tilbehør SÅ GJØR DU: Kjøttboller Tomatsaus Kok spagetti som anvist på pakken samtidig som du lager tomatsausen.   …

Svenske kjøttboller i fløtesaus

Du trenger: Kjøttboller: 300 g kjøttdeig 100 g svinekjøttdeig 1 egg 1 gul løk (finhakket) Salt og pepper Fløtesaus: ½ gul løk 2 laurbærblad 2 dl oksekraft/fond 2 ss hvetemel 75 g smør 1 dl melk …