Menu

Bakt paprikasuppe med mandler og timian

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

paprikasuppeSmaker godt med biffstrimler eller kylling.

Foto og oppskrift: KIWI

Du trenger:

  • 4 stk røde paprika
  • 1 stk  gul løk
  • 1 fedd  Hvitløk
  • 7 dl  vann
  • 1 stk  klar kjøttbuljong
  • 2 dl  lett creme fraiche 10%
  • Salt
  • Pepper
  • 1 dl  ristede mandler
  • 1 neve  frisk timian
  • 2 ss  Olivenolje

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader. Del paprikaene på midten, ta ut frøene og vask godt.
  • Legg paprikabitene med skinnet opp på et bakebrett dekket av bakepapir. Skrell løk og hvitløk. Del i båter og fordel på papiret rundt paprikabitene. Drypp over olje. Stek i ovnen til paprikaen har fått sort skinn, ca. 15 min.
  • Dra skinnet av paprikabitene og legg alle grønnsakene i en kasserolle. Hell over vann og buljong. Kok opp. Del mandlene i biter eller flan. Kjør suppen glatt med stavmikser.
  • Rør i crème fraîche til slutt. Smak til med salt og pepper. Server suppen med mandler og timian.

Legg inn en kommentar

Blomkålsalat

Til 4-5 personer trenger du: 2 ss eplesidereddik 1,5-2 ss sukker —- Røres sammen 1 pk. majones, evntuelt 50/50 av majones/rømme. —- Bland med eddik-blandingen 1 blomkålhode (deles i små buketter) 1/2 rødløk (finnhakkes) Blandes i majones- …

Klassisk, fransk løksuppe

Klassisk, fransk løksuppe lager du på under 1 time. Om du tilsetter litt hvitløk og en skvett rødvin, løfter du suppen til nye høyder. Med inspirasjon av Christopher Sjuve og Nyt Norge, får du min oppskrift. …