Menu

Blomkålpuré

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Blomkålpure

Blomkålpuré kan du servere så og si til alt, og den er kjempegod til fisk og skalldyr. Den er rask å lage, og du kan også lage den i god tid før servering, så slipper du å stresse. Se bare her.

Du trenger:

  • 1 stk blomkål, brutt opp i små buketter
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • dl matfløte
  • 3 dl helmelk
  • 3 ss smør
  • salt og pepper etter smak

Så gjør du:

  • Legg buketter av blomkål i en kjele.
  • Hell melk og fløte i til det dekker blomkålen.
  • Tilsett hvitløk og rør rundt.
  • Kok blomkålen mør.
  • Hell melke- og fløteblandingen av, i en kasserolle.
  • Mos blomkålen med en stavmikser eller foodprosessor.
  • Spe med melke- og fløteblandingen til en glatt puré.
  • Tilsett smør.
  • Smak til med salt og pepper.

 

Legg inn en kommentar

Selleripuré

  Selleri har mye smak og gjør seg like godt som en puré som i supper og krafter. Her får du en oppskrift jeg har fått fra kjøkkensjefen på Støtvig Hotel, Andreas. Vi laget denne …

Pirrende, deilig, gratinert blomkål med bacon og chili

Oppskrift: Lise von Krogh Du trenger: Så gjør du: Bruk en dampkoker eller legg en rist i bunnen av en kasserolle. Rens blomkålhodet for blader. Dampkok det i ca. 10-15 minutter eller til du kjenner …