Menu

Boeuf bourguignon = knallgod biffgryte

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Verdenskjent fransk klassiker på menyen: Biffgryte fra Burgund, en rustikk, enkel og smakfull gryte!

Oppskrift og foto: TV 2
Kokk: Wenche Andersen

 

Du trenger:

  • ca. 800 g benfritt storfekjøtt av høyrygg, bog eller mørbrad
  • ca. 150 g bacon
  • smør/olje til steking
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 1/2 ts salt
  • grovmalt pepper
  • 1 ss tørkede Provence urtekrydder blanding
  • 1 laurbærblad
  • 4 ss tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • ca. 3 dl kraft eller buljong
  • 8-10 småløk
  • 2 gulrøtter
  • ca. 200 g sopp
  • persille

Så gjør du:

  • Skjær kjøttet i litt store terninger.
  • Skjær bacon i biter og sprøstek i smør/olje i en vid gryte/panne med høye kanter.
  • Ta opp baconet.
  • Brun kjøttet i flere omganger i fettet i pannen.
  • Dryss på salt og pepper, tilsett finhakket hvitløk og løk i tynne båter, tørkede urter, laurbærblad og tomatpuré.
  • Hell over kraft og vin.
  • Kok opp og la kjøttet trekke, ca. 50 min. under lokk.
  • Rens små løk og del gulrøtter i staver.
  • Ha grønnsakene over i gryta sammen med brunet sopp.
  • Kok opp og la trekke uten lokk ca. 30 min.
  • Smak til med salt og krydder.
  • Dryss over rikelig med finhakket persille før servering.
  • Server med potetmos.

Tips til potetmos:

Kok poteter og sellerirot i usaltet vann.

Hell av kokevannet.

Mos poteter og sellerirot, og spe med varm melk eller matfløte.
Smak til med litt smør, revet parmesan, salt og pepper.

Legg inn en kommentar