Hjemmelaget Bretagne Kyllingsaus – Lag sausen selv

bretagne kyllingsaus smaker også godt til svin og scampi
Ikke bare til kylling: Bretagne kyllingsaus er ikke bare for kylling. Den er også knallgod til svin og scampi.  Foto: pixabay.com

Det er som oftest unødvendig å kjøpe halvfabrikata-sauser. Selv liker jeg veldig godt Bretagne Kyllingsaus, og min svoger viste meg hvordan jeg ganske enkelt kunne lage denne selv. Etter at du har prøvd denne, kjøper du ikke sausen på pose lenger. Også så enkelt, da gitt.

Sausen passer ikke bare til kylling, men er også kjempegod til både svin og scampi.

Ingredienser til Bretagne kyllingsaus

  • 1-2 ss nøytral olje
  • 1 liten løk i grove båter
  • 1 paprika i grove stykker
  • 4 hele hvitløk, skrelt
  • 1 ss bønneurt, tørket (kan byttes ut med finhakket bladpersille om du ikke får tak i det)
  • 2 ts paprikapulver
  • ½-1 ts sukker
  • noen dråper salsa picante f.eks. chipotlesaus, valgfritt
  • 1 chili, valgfritt
  • 2-3 dl hønsekraft eller 1 buljongterning
  • 2-3 dl matfløte
Fremgangsmåte
  • Varm opp olje på middels varme
  • Tilsett løk, paprika, hvitløk og bønneurt (om du bruker frisk bladpersille, skal dette tilsettes rett før servering)
  • La putre til det blir blankt og mørt, på lav varme
  • Tilsett kyllingkraften, eller vann + buljongterning
  • La småkoke til alt blir helt mørt
  • Kjør med stavmixer til grønnsakene blir «helt borte» og sausen blir glatt
  • Hell så sausen tilbake i pannen eller gryten
  • Tilsett paprikapulver og salsa picante (valgfritt)
  • Rør godt, og la sausen trekke uten å koke
  • Tilsett ½ beger matfløte og fortsett å la sausen trekke uten å koke
  • Smak til med litt sukker, ca ½-1 ts
  • Smak til med salt og pepper

ENJOY!