Menu

Bretagne kyllingsaus – Lag sausen selv!

  • Details
  • Related Items

myegodt.no ble inspirert av: LCHF-bloggen

Det er som oftest unødvendig å kjøpe halvfabrikata-sauser.
Selv liker jeg veldig godt Bretagne Kyllingsaus, og fant denne oppskriften på nett.
Etter at du har prøvd denne, kjøper du ikke sausen på pose lenger. Også så enkelt, da gitt.

Du trenger (til 4 personer):

  • 30-50 g smør
  • 1 stk pimiento (grillet og hermetisert paprika, se bilde ovenfor)
  • 2 sjalottløk (evt 1/2 liten løk), finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 3-4 ss tykk, gresk yoghurt
  • 3 dl kyllingfond, eller vann + buljongterning
  • nykvernet sort pepper
  • 1 ss finhakket bladpersille

Så gjør du:

  • Smelt smør i en kjele.
  • Stek finhakket løk og hvitløk i smøret.
  • Ha i tomatpurréen og fres kjapt.
  • Kjør pimiento og buljong/vann i blenderen til en jevn masse.
  • Ha pimiento-massen og fond i kjelen.
  • Kok opp og la koke i fem minutter.
  • Tilsett yoghurt og rør inn og gi det raskt oppkok.
  • Smak til med nykvernet, sort pepper.
  • Tilsett finhakket bladpersille, bland godt og server.

 

Béarnaisesaus – Lag sausen selv!

Neste gang du skal lage bearnaisesaus, lag den selv da vel. Inspirasjon: Matprat.no Du trenger (til 2 personer): Så gjør du: TIPS: Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad …