Menu

Hjemmelaget bringebærgele

  • Details
  • Leave a Comment
Bringebær er full av vitaminer og mineraler

Foto: Pixabay.com

Hvorfor ikke varte opp med ekte bringebærsmak i en gele? Legg bort pakker med gelépulver, eller enda verre; ferdiglaget gelé på kartong.

Friske bringebær inneholder vitaminene C, B6, B2 og A og mineralene kalium, kalsium, fosfor og jern.  [Kilde: Wikipedia]

Ønsker du heller andre bær, følg samme oppskrift. Det handler først og fremst om den ekte smaken og så får du vitaminer og mineraler med på kjøpet. Rene kinderegget? Barn kommer til å elske det!

Til 8 små porsjoner trenger du, sånn cirka:

  • 400 gr. bringebær (gjerne frossne)
  • 10 dl vann
  • 100-200 gr. sukker (jo mindre sukker du bruker, jo mer syrlig og frisk blir den).
  • 1 vaniljestang (eller kanelstang)
  • 8 plater gelatin

Så gjør du:

  • Kok opp vann, bringebær, sukker og vaniljestang (eller kanelstang).
  • La koke i 20-30 minutter.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann 6-10 minutter.
  • Sil den varme bringebærlaken, gjennom et finmasket dørslag eller en saftklede.
  • Klem vannet ut av gelatinplatene.
  • Tilsett gelatinplatene i bringebærlaken.
  • Rør godt sammen til platene er helt oppløst.
  • Den varme geléblandingen tømmes i små porsjonsglass, eller i én stor dessertbolle.
  • Avkjøl i kjøleskap.
  • Serveres som den er med vaniljesaus eller iskrem.
  • Ha gjerne friske bringebær og blåbær ved siden av.

Passer blant annet godt til:

Vaniljesaus

Hjemmelaget iskrem med egg og fløte

Legg inn en kommentar