Buerre blanc

Buerre blanc

 

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Du trenger:

  • 75 ml hvitvinseddik
  • 75 ml hvitvinsbalsamico
  • 1,5 dl vann
  • 2 småløk eller sjalottløk, delt i 4 med skall
  • 1-2 hvitløksfedd, delt i 4, med skall
  • 1 bunt gressløk, eller din egen favoritturt
  • eventuelt stilker av andre grønnsaker som også skal være med i den ferdige retten.
  • Meierismør, romtemperert
  • Salt og hvit pepper

Så gjør du:

  • Ha vann, eddik, balsamico, løk, hvitløk og stilker av andre grønnsaker i en kjele og kok opp.
  • Reduser til det er igjen ca ⅓ igjen av væsken.
  • Sil av og ha væsken i en ren kjele.
  • Dersom væsken har blitt avkjølt, varm forsiktig opp igjen, til rundt 50 grader.
  • Rør inn litt og litt av det romtempererte smøret, til en fyldig, hvit saus.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Tilsett finhakket gressløk rett før servering.
  • Servér!

TIPS!
Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr.
Husk at sausen blir syrlig, dette må du tilpasse og smake underveis.

Enjoy!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.