Menu

Buerre blanc

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Buerre blanc

 

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Du trenger:

  • 75 ml hvitvinseddik
  • 75 ml hvitvinsbalsamico
  • 1,5 dl vann
  • 2 småløk eller sjalottløk, delt i 4 med skall
  • 1-2 hvitløksfedd, delt i 4, med skall
  • 1 bunt gressløk, eller din egen favoritturt
  • eventuelt stilker av andre grønnsaker som også skal være med i den ferdige retten.
  • Meierismør, romtemperert
  • Salt og hvit pepper

Så gjør du:

  • Ha vann, eddik, balsamico, løk, hvitløk og stilker av andre grønnsaker i en kjele og kok opp.
  • Reduser til det er igjen ca ⅓ igjen av væsken.
  • Sil av og ha væsken i en ren kjele.
  • Dersom væsken har blitt avkjølt, varm forsiktig opp igjen, til rundt 50 grader.
  • Rør inn litt og litt av det romtempererte smøret, til en fyldig, hvit saus.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Tilsett finhakket gressløk rett før servering.
  • Servér!

TIPS!
Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr.
Husk at sausen blir syrlig, dette må du tilpasse og smake underveis.

Enjoy!

Legg inn en kommentar

Spaghetti med tigerreker, safran, tomat, ruccola og parmesan

Oppskrift og kokk: Prawn linguine | Jamie Oliver NB! Jeg anbefaler at du leser igjennom HELE oppskriften før du setter i gang. Her må du fokusere. Alt handler nemlig om riktig timing. Tips: Gjør klar alle …

Champagne-saus

For helt spesielle anledninger kan valg av saus avgjøre hva du skal servere. Sånn som den gangen da jeg ble sittende og bla i kokebok om sauser, skrevet av den franske kokken Michel Roux, og …

Miniknekkebrød med røkelaks

Denne forretten lager du med rømme, røkelaks og gressløk. Kilde og foto: Klikk.no Kokk: Christopher Sjuve Du trenger: Så gjør du: NB! Brødet blir blødt om du legger det på for lang tid i forveien …