Buerre blanc

Buerre blanc

 

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Du trenger:

  • 75 ml hvitvinseddik
  • 75 ml hvitvinsbalsamico
  • 1,5 dl vann
  • 2 småløk eller sjalottløk, delt i 4 med skall
  • 1-2 hvitløksfedd, delt i 4, med skall
  • 1 bunt gressløk, eller din egen favoritturt
  • eventuelt stilker av andre grønnsaker som også skal være med i den ferdige retten.
  • Meierismør, romtemperert
  • Salt og hvit pepper

Så gjør du:

  • Ha vann, eddik, balsamico, løk, hvitløk og stilker av andre grønnsaker i en kjele og kok opp.
  • Reduser til det er igjen ca ⅓ igjen av væsken.
  • Sil av og ha væsken i en ren kjele.
  • Dersom væsken har blitt avkjølt, varm forsiktig opp igjen, til rundt 50 grader.
  • Rør inn litt og litt av det romtempererte smøret, til en fyldig, hvit saus.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Tilsett finhakket gressløk rett før servering.
  • Servér!

TIPS!
Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr.
Husk at sausen blir syrlig, dette må du tilpasse og smake underveis.

Enjoy!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: