Menu

Buerre blanc

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Buerre blanc

 

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Du trenger:

  • 75 ml hvitvinseddik
  • 75 ml hvitvinsbalsamico
  • 1,5 dl vann
  • 2 småløk eller sjalottløk, delt i 4 med skall
  • 1-2 hvitløksfedd, delt i 4, med skall
  • 1 bunt gressløk, eller din egen favoritturt
  • eventuelt stilker av andre grønnsaker som også skal være med i den ferdige retten.
  • Meierismør, romtemperert
  • Salt og hvit pepper

Så gjør du:

  • Ha vann, eddik, balsamico, løk, hvitløk og stilker av andre grønnsaker i en kjele og kok opp.
  • Reduser til det er igjen ca ⅓ igjen av væsken.
  • Sil av og ha væsken i en ren kjele.
  • Dersom væsken har blitt avkjølt, varm forsiktig opp igjen, til rundt 50 grader.
  • Rør inn litt og litt av det romtempererte smøret, til en fyldig, hvit saus.
  • Smak til med salt og hvit pepper.
  • Tilsett finhakket gressløk rett før servering.
  • Servér!

TIPS!
Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr.
Husk at sausen blir syrlig, dette må du tilpasse og smake underveis.

Enjoy!

Legg inn en kommentar

Rørt smør

Til brød: Du trenger: Det er vanskelig å angi helt nøyaktig hvor mye smør du trenger, avhengig av hva det skal serveres til. Men – det pleier å gå med en del, om du bare skal …

Polets drikketips

Uansett form og farge på pastaen så smaker den mildt og snilt, og egentlig ikke så mye. Det er tilbehøret som avgjør hvilken drikke som passer best. Her får du polets drikketips til syv klassiske pastasauser. …

Pannestekte kamskjell naturell

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Kamskjell er et av havets mange delikatesser, og jeg har blitt anbefalt av kjøkkensjefer rundt forbi å kjøpe dem frosne. Nettopp fordi de er fryst rett etter fangst. …