Carbonara

Pasta carbonara er en enkel og smaksrik italiensk klassiker, som kan serveres på mange måter: Med egg i sausen, med eggeplomme ved siden av. Her er min favoritt!

Du trenger:

  • 3 eggeplommer
  • 1 helt egg
  • 2 ss parmesan, finrevet
  • salt og pepper
  • 4 skiver godt bacon, gjerne urøkt, men tørrsaltet
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • Parmesan, revet eller høvlet, til servering
  • Spaghetti eller tagliatelle, eller din favoritt-pasta
  • Finsnittet bladpersille og/eller timian til å drysse over retten ved servering

Så gjør du:

  • Visp sammen og sett til side:
    • 3 eggeplommer
    • 1 helt egg
    • 2 ss parmesan, finrevet
    • salt og pepper
  • Smelt 1 ss smør og tilsett 2 hele fedd hvitløk.
  • Stek bacon i hvitløkssmøret.
  • Ta ut hvitløksfeddene når de er ferdig og før de blir brent. Kast dem.
  • Kok pasta som vanlig.
  • Når pastaen er ferdig, spar litt av pastavannet, og ha pastaen over i pannen med bacon.
  • Tilsett litt av pastavannet.
  • Ta pannen av varmen, vent til varmen har sunket litt og tilsett eggeblandingen.
  • Tilsett 1 ss smør
  • Slingre over litt olivenolje.
  • Er sausen for tykk, tilsetter du litt mer pastavann.
  • Bland pasta og saus godt og dander på tallerken.
  • Riv litt parmesan over før du serverer og kanskje et dryss med finhakket bladpersille?

ENJOY!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.