Menu

Carbonara

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Pasta carbonara er en enkel og smaksrik italiensk klassiker, som kan serveres på mange måter: Med egg i sausen, med eggeplomme ved siden av. Her er min favoritt!

Du trenger:

  • 3 eggeplommer
  • 1 helt egg
  • 2 ss parmesan, finrevet
  • salt og pepper
  • 4 skiver godt bacon, gjerne urøkt, men tørrsaltet
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • Parmesan, revet eller høvlet, til servering
  • Spaghetti eller tagliatelle, eller din favoritt-pasta
  • Finsnittet bladpersille og/eller timian til å drysse over retten ved servering

Så gjør du:

  • Visp sammen og sett til side:
    • 3 eggeplommer
    • 1 helt egg
    • 2 ss parmesan, finrevet
    • salt og pepper
  • Smelt 1 ss smør og tilsett 2 hele fedd hvitløk.
  • Stek bacon i hvitløkssmøret.
  • Ta ut hvitløksfeddene når de er ferdig og før de blir brent. Kast dem.
  • Kok pasta som vanlig.
  • Når pastaen er ferdig, spar litt av pastavannet, og ha pastaen over i pannen med bacon.
  • Tilsett litt av pastavannet.
  • Ta pannen av varmen, vent til varmen har sunket litt og tilsett eggeblandingen.
  • Tilsett 1 ss smør
  • Slingre over litt olivenolje.
  • Er sausen for tykk, tilsetter du litt mer pastavann.
  • Bland pasta og saus godt og dander på tallerken.
  • Riv litt parmesan over før du serverer og kanskje et dryss med finhakket bladpersille?

ENJOY!

Legg inn en kommentar

Pepper-Spaghetti

Spagetti har aldri vært tøffere! Kokk og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no   Du trenger: Det er de små triksene som gjelder. Og her er det minst to knep du må ha i ermet: Det første …

Slik lager du fersk pasta

Ingen ting er som hjemmelaget, fersk pasta. Og det er enklere enn du tror. Se bare her: Du trenger, per 1 persjon:   Så gjør du: Bland kjapt det tørre, tilsett det våte. Se også …