Menu

Chicken Korma

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums

Du trenger:

  • 1 kg kyllingbryst
  • 1 toppet ss ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 150 g tykk, gresk yoghurt
  • 1 rød chili, gjerne fersk
  • 2 gule løk, finhakket
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss koriander, malt
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss garam masala
  • Vann
  • 75 g kremet kokosnøtt (om du finner, ellers bruker du kokosnøtt-melk
  • salt og pepper
  • 2 toppede ss malte mandler
  • Korinader, finhakket til å strø over
  • ½ sitron, saften av

Dagen før servering gjør du:

  • Skjær kyllingbrystene i litt store biter.
  • Lag marinaden: Bland ingefær, hvitløk og yoghurt. Tilsett kyllingbrystene og dekk godt til. La stå kaldt over natten eller minst i 12 timer.

Samme dag du skal servere, gjør du:

  • Finhakk løk og chili, ha i blender, tilsett noen dråper vann og blend sammen til en pasta.
  • Ha litt olje i en panne og la det bli varmt på middels varme.
  • Tilsett malt koriander, sort pepper, gurkemeie og garam masala og fres kjapt 1 minutt over lav varme.
  • Sett opp varmen igjen, tilsett løk- og chili-pastaen og la det steke i krydderblandingen i 10 minutter.
  • Tilsett kyllingbitene og marinaden og forsett og steke for ytterligere 10 minutter.
  • Tilsett kremet kokosnøtt og vann til det akkurat dekker kyllingen.
  • Kok opp og rør rundt til kokoskremen er oppløst.
  • Rør inn malte mandler.
  • Senk varmen til det laveste, sett på lokk og da det putre til kyllingen er mør (30-40 min.)
  • Ta pannen av varmen og tilsett sitronsaft og smak til med salt.
  • Bland godt.


Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran.

ENJOY!

 

Legg inn en kommentar

Hot kyllinggryte

Hot (valgfritt) og smaksrik kyllinggryte har en spennende miks av krydder. Perfekt til både hverdags og helg. Oppskrift: TINE.no Du trenger: 2½ dl ukokt ris (kokes i 5 dl vann) 2 ts smør eller litt olje – smeltes 4 kyllingfileter …

Calvados-flambert kylling i kremet estragonsaus

Ikke la deg lure av et ambisiøst og luksuriøst navn på denne retten.  Poulet à la crème: Denne klassiske sauteen virker kanskje luksuriøs, men den består i bunn og grunn av forholdsvis enkle råvarer som calvados, sennep, …

Marokkansk kyllingtagine med aprikoser

Mange marokkanske retter er smakssatt med milde, fine krydderblandinger, ofte blandet på bestilling av gjesten. I denne retten bruker jeg safran, men om du ikke har det, dobler du mengden paprikapulver for å gi fuglen …

Waldorfsalat

Waldorfsalat er et must til nyttårskalkunen, men smaker også kjempegodt til juleskinke, påskeskinke og sommerskinke, kylling og grillet svinefilet. Det tar bare 15 minutter å lage en hjemmelaget versjon. Og det er verdt hvert minutt …