Menu

Chicken Korma

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums

Du trenger:

  • 1 kg kyllingbryst
  • 1 toppet ss ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 150 g tykk, gresk yoghurt
  • 1 rød chili, gjerne fersk
  • 2 gule løk, finhakket
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss koriander, malt
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss garam masala
  • Vann
  • 75 g kremet kokosnøtt (om du finner, ellers bruker du kokosnøtt-melk
  • salt og pepper
  • 2 toppede ss malte mandler
  • Korinader, finhakket til å strø over
  • ½ sitron, saften av

Dagen før servering gjør du:

  • Skjær kyllingbrystene i litt store biter.
  • Lag marinaden: Bland ingefær, hvitløk og yoghurt. Tilsett kyllingbrystene og dekk godt til. La stå kaldt over natten eller minst i 12 timer.

Samme dag du skal servere, gjør du:

  • Finhakk løk og chili, ha i blender, tilsett noen dråper vann og blend sammen til en pasta.
  • Ha litt olje i en panne og la det bli varmt på middels varme.
  • Tilsett malt koriander, sort pepper, gurkemeie og garam masala og fres kjapt 1 minutt over lav varme.
  • Sett opp varmen igjen, tilsett løk- og chili-pastaen og la det steke i krydderblandingen i 10 minutter.
  • Tilsett kyllingbitene og marinaden og forsett og steke for ytterligere 10 minutter.
  • Tilsett kremet kokosnøtt og vann til det akkurat dekker kyllingen.
  • Kok opp og rør rundt til kokoskremen er oppløst.
  • Rør inn malte mandler.
  • Senk varmen til det laveste, sett på lokk og da det putre til kyllingen er mør (30-40 min.)
  • Ta pannen av varmen og tilsett sitronsaft og smak til med salt.
  • Bland godt.


Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran.

ENJOY!

 

Legg inn en kommentar

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Chicken Tikka Masala

– Dette er det beste jeg har smakt! Noen sinne!!! (Lars Fredrik, 10 år)   Inspirasjon: NRK  Kokk: Niru Kumra Når jeg spiser på indisk restaurant, bestiller jeg alltid chicken tikka masala. Fordi jeg elsker …

Pizza!!! á la Gennaro

Tips:  Sett deigen kvelden før, bruk kaldt vann og la heve over natten i kjøleskap. Da har du ferdig hevet pizzadeig når du kommer hjem fra jobb, og det er bare å kjevle ut. Du …