Menu

Chicken Tikka Masala

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

– Dette er det beste jeg har smakt! Noen sinne!!!
(Lars Fredrik, 10 år)  

Inspirasjon: NRK 
Kokk: Niru Kumra

Når jeg spiser på indisk restaurant, bestiller jeg alltid chicken tikka masala. Fordi jeg elsker det!

Men hvordan lager vi denne retten? Her er en oppskrift som er svært enkel, men helt nyyyydelig.
Det eneste du trenger er tid. God tid.

Dagen før, marinerer du kyllingen i yoghurt:

  • 1 dl naturell youghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • ½  ts chilipulver
  • ¾ ts malt korianderfrø
  • 1 ss frisk koriander
  • 3 ts tandoori masala
  • 1 kg kyllingfilet

Så gjør du: Marinade
Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time.

Samme dag du skal servere, lager du sausen:

  • 4 ss olje
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts revet muskatnøtt
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2-3 ferske tomater, uten skall og kjerne, finhakket.
    Eventuelt hermetiske tomater, uten juicen.
  • 1 ss tomatpuré
  • ½ ts gurkemeie
  • Salt og chilipulver etter smak
  • 1 ss rømme
  • 1 dl fløte
  • 10 cashewnøtter (valgfritt)
  • 1 ss finsnittet koriander

Sånn gjør du:

  • Stek de marinerte kyllingfiletene i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.
  • Varm olje i en stor jerngryte eller dyp panne.
  • Tilsett de tørre krydderne. Kjenn den deilige duften når krydderne freser litt. Rør kjapt med tresleiv. La frese i ca 1 minutt.
  • Tilsett revet hvitløk, ingefær og tomatpuré og la frese med 1-2 minutter.
  • Tilsett tomatene og la koke 2-3 minutter.
  • Tilsett rømme og fløte.
  • Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og de stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min.

Serveres med ris, nystekt NAN-BRØD, RAITA og MANGOCHUTNEY om du vil.

 

 

 

Legg inn en kommentar

Waldorfsalat

Waldorfsalat er et must til nyttårskalkunen, men smaker også kjempegodt til juleskinke, påskeskinke og sommerskinke, kylling og grillet svinefilet. Det tar bare 15 minutter å lage en hjemmelaget versjon. Og det er verdt hvert minutt …

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …