Menu

Den perfekte sausen til ribbe og skinkestek

  • Details
  • Related Items

Ribbesaus

Kokk: Christopher Sjuve

Dette trenger du til 4 porsjoner
1 l ribbe- eller skinkestek kraft
3 ss hvetemel
2 ss portvin (valgfritt)
2 ss smør
2 dl kremfløte
pepper, kvernet

Slik gjør du det:
Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).

Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Stek dette sammen med hvetemelet i et par minutter under omrøring med visp.

Ha portvinen i resten av ribbekraften. Ha i litt og litt av ribbekraften og pisk kraftig om mellom hver gang. Ha i fløten og smak til med pepper.

La det koke og bli tykt. Rett før servering, rør inn et par spiseskjeer med smør.

Perfekt juleribbe

Klassisk skinkestek

Perfekt juleribbe

Inspirasjon : Ole Martin Alfsen på godt.no Ribba legges opp/ned for at svoren skal dampes. Det gjør at svoren «popper» skikkelig. Altså vil ribba vanligvis få sprø svor av seg selv med denne tilberedingsmetoden. Skulle ikke dette …

Klassisk skinkestek

Det er mye spennende du kan gjøre med en skinkestek, men finnes det noe bedre enn en minnerik mormorvariant, med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker? Bring de gode gamle mattradisjonene …