Den perfekte sausen til ribbe og skinkestek

Ribbesaus

Kokk: Christopher Sjuve

Dette trenger du til 4 porsjoner
1 l ribbe- eller skinkestek kraft
3 ss hvetemel
2 ss portvin (valgfritt)
2 ss smør
2 dl kremfløte
pepper, kvernet

Slik gjør du det:
Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske).

Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Stek dette sammen med hvetemelet i et par minutter under omrøring med visp.

Ha portvinen i resten av ribbekraften. Ha i litt og litt av ribbekraften og pisk kraftig om mellom hver gang. Ha i fløten og smak til med pepper.

La det koke og bli tykt. Rett før servering, rør inn et par spiseskjeer med smør.

Perfekt juleribbe

Klassisk skinkestek