Menu

Dukkah – Den nye dippen

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

dukkah

Dukkah er den nye dippen, og er en mix av grovmalte nøtter, frø og krydder, opprinnelig fra Egypt.
Den beste måten å nyte dukkah på, er sammen med godt, ferskt brød dyppet i litt ekstra god olivenolje og så dypper du i nøtteblandingen. Sammen med et godt glass vin, har du en deilig snack både før og etter middagen.

Dukkah er også nydelig over pasta, salater, grillretter etc. Det er bare fantasien som setter grenser.

Det finnes en rekke oppskrifter, og her har jeg funnet min variant. Bruk den som inspirasjon og finn DIN ultimate blanding av næringsrike frø og nøtter.

Enjoy!

Du trenger:

  • 2 ss mandler
  • 1 ss hasselnøtter
  • 2 ss pistasjenøtter, uten skall
  • 1 ss pinjekjerner
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts kuminfrø
  • salt og pepper etter smak

Så gjør du:

  • Ha alle ingredensene i en tørr stekepanne på middels varme.
  • Rist alt i omtrent fem minutter (det må ikke brenne seg) mens du rører litt rundt.
  • Avkjøl.
  • Knus alt sammen i en morter. Det går også an å gjøre det i en kjøkkenmaskin, bare vær forsiktig så det ikke blir pulver.
  • Servering: Ha en skål med olivenolje og en med dukkah. Dypp brød, grønnsaker, kjøtt eller fisk først i olje, så i dukkah.

Legg inn en kommentar

Klassisk, fransk løksuppe

Klassisk, fransk løksuppe lager du på under 1 time. Om du tilsetter litt hvitløk og en skvett rødvin, løfter du suppen til nye høyder. Med inspirasjon av Christopher Sjuve og Nyt Norge, får du min oppskrift. …