Eggesaus til fisk

Eggesaus er nydelig til fisk

Du trenger:

  • 1 ss smør
  • 5 dl melk
  • 2 ss mel
  • 3 finhakkede vårløk
  • 1 dl finhakket dill eller bladpersille
  • 2 ss ansjoslake, kan fint erstattes med fish sauce
  • salt og pepper
  • 4 hardkokte egg

Så gjør du:

  • Ha melk, smør og hvetemel i en kjele (smør og melk skal være kaldt), i denne rekkefølgen.
  • Kok opp på middels varme under stadig omrøring for å unngå klumper.
  • La sausen koke i ca. 10 minutter.
  • Salte og pepre sausen etter smak.
  • Del eggene med eggedeler, først på langs, deretter på tvers. Sånn får du egget i biter.
  • Bland inn vårløk, egg og dill eller bladpersille.
  • Smak til med ansjoslake/fish sauce.

Passer til all type fisk: Laks, kveite, torsk etc.

Har du laget for mye saus? Bruk den som en deilig restemiddag med pasta og fisk- og skalldyrrester, da vel :o)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: