Menu

Eggesaus til fisk

  • Eggesaus er nydelig til fisk
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Eggesaus er nydelig til fisk

Du trenger:

  • 1 ss smør
  • 5 dl melk
  • 2 ss mel
  • 3 finhakkede vårløk
  • 1 dl finhakket dill eller bladpersille
  • 2 ss ansjoslake, kan fint erstattes med fish sauce
  • salt og pepper
  • 4 hardkokte egg

Så gjør du:

  • Ha melk, smør og hvetemel i en kjele (smør og melk skal være kaldt), i denne rekkefølgen.
  • Kok opp på middels varme under stadig omrøring for å unngå klumper.
  • La sausen koke i ca. 10 minutter.
  • Salte og pepre sausen etter smak.
  • Del eggene med eggedeler, først på langs, deretter på tvers. Sånn får du egget i biter.
  • Bland inn vårløk, egg og dill eller bladpersille.
  • Smak til med ansjoslake/fish sauce.

Passer til all type fisk: Laks, kveite, torsk etc.

Har du laget for mye saus? Bruk den som en deilig restemiddag med pasta og fisk- og skalldyrrester, da vel :o)

Legg inn en kommentar

Buerre blanc

  Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Du trenger: Så gjør du: TIPS! Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr. Husk at sausen blir syrlig, dette må du …

Béarnaisesaus – Lag sausen selv!

Neste gang du skal lage bearnaisesaus, lag den selv da vel. Inspirasjon: Matprat.no Du trenger (til 2 personer): Så gjør du: TIPS: Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad …

Champagne-saus

For helt spesielle anledninger kan valg av saus avgjøre hva du skal servere. Sånn som den gangen da jeg ble sittende og bla i kokebok om sauser, skrevet av den franske kokken Michel Roux, og …

Rørt smør

Til brød: Du trenger: Det er vanskelig å angi helt nøyaktig hvor mye smør du trenger, avhengig av hva det skal serveres til. Men – det pleier å gå med en del, om du bare skal …