Menu

Enchiladas

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Enchilladas er perfekt helgmat! Prøv denne.

Oppskrift: Meny.no

Du trenger:

  • 6 stk mais- eller hvetetortillas
  • 500 gr kjøttdeig
  • 2 dl chilimania glaze
  • 200 gr cheddar
  • 4 ss syltede jalapeños
  • 2 stk tomater
  • 2 stk vårløk
  • 1 bunt koriander
  • 1 dl rømme
  • 0,3 stk lime, saften av
  • 1 fedd hvitløk, stort
  • 2 ts tabasco
  • ½ ts sukker

Så gjør du:

  • Lag syrlig rømmedressing: Bland rømme, limejuice, hvitløk, tabasco og sukker.
  • Smak til med salt og pepper og la stå i 30 minutter.
  • Bak tortillalefser eller kjøp ferdige som du vender i en varm, tørr panne. (se egen oppskrift på matprat.no)
  • Stek kjøttdeigen og tilsett chilimania glaze.
  • Legg en god skje kjøttdeig i hver tortilla og rull sammen, men spar litt av kjøttsausen.
  • Legg lefsene i en ildfast form, etter hverandre, og hell over resten av kjøttsausen.
  •  Dryss over revet ost og bak i ovnen på 200 grader i 10 min.
  • Ta ut formen, ha på striper med tacodressing og dryss over syltede jalapeños, grovhakkede tomater, vårløk og koriander.

Legg inn en kommentar

Aioli med dijon-sennep

Aioli (fra katalansk: allioli, i betydningen hvitløk og olje) er en kald saus fra nordøstre Spania, og områdene rundt Katalonia og Valencia. Sausen består av hvitløk, egg, salt, sitronsaft eller eddik og olivenolje. Det finnes …