Menu

Fiskeboller, kapers-popcorn og agurk-/gulrotbånd

  • Details
  • Leave a Comment
Foto: aperitif.no

Foto: appetitt.no

Inspirasjon og foto: appetitt.no

Du trenger:

  • Fiskeboller:
    • 300 g fersk torskefilet
    • 300 g fersk hysefilet
    • 1 egg
    • 2 ts salt
    • ¼ ts hvit pepper
    • 4 dl H-melk
    • 1 l fiskekraft/buljong
  • Hvit saus
    • 50 g smør
    • 1 ss hvetemel
    • 1,5 dl fløte
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 ss finhakket gressløk
    • salt og pepper etter smak
  • Tilbehør
    • ½ agurk eller 1 snackagurk
    • 1 stor gulrot
    • 10-15 små poteter
  • Kapers-popcorn
    • ½ dl kapers
    • 1-2 dl solsikkeolje
  • Lake til agurk- og gulrotsalat
    • ½ dl eplecidereddik
    • 1 dl sukker
    • 1,5 dl vann

Så gjør du:

Fiskeboller
Kutt fisken i grove biter og ha dem i en foodprosessor sammen med salt og hvit pepper. Kjør det til ønsket konsistens, gjerne litt  finere enn hvis du skulle lage fiskekaker. Spe med egg og melk uten at farsen blir for bløt. Den skal kunne formes til små boller og altså være slik at de holder på formen. Bruk en stor spiseskje og ha gjerne litt vann i hånden mens du former dem til litt avlange fiskeboller. Kraften kokes opp og bollene trekkes i 5-6 minutter.

Hvit saus
Ha smør, mel og fløte i en kjele og bring til kok under stadig omrøring. NB! Smør og fløte skal være kaldt.
Ha i sitron og gressløk. Spe med fiskekraften du kokte fiskebollene i til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Rett før servering legger du fiskebollene i sausen og varmer de forsiktig opp.

Kapers-popcorn
Alt. 1: Tørk kapersene godt, legg dem gjerne på et tørkepapir og la dem tørke godt. Ha dem i en kjele eller dyp panne med varm solsikkeolje og fritér til kapersene er sprø og knasende. Sil av oljen og ha kapersene på et kjøkkenhåndkle slik at oljen får renne helt av.
Alt. 2 uten fett: Rist kapersen i en helt tørr og ren panne, uten olje.
Alt. 3 uten fett: Tørk kapersen på 60-70 grader i ovn ca 2 timer.

Agurk- og gulrotbånd
Bland sammen epleeddik, sukker og vann. Rør ut sukkeret, og legg tynne agurk- og gulrotbåndene i denne blandingen mens potetene koker. Bruk en ostehøvel eller aspargesskreller for å lage tynne gulrot- og agurkbånd. Anrettes sammen med potetene.

Pynt med litt gressløk og servér.

Tips
Ha gjerne agurkbåndene i iskaldt vann i stedet for eddikblandingen. Da får du sprø og friske agurkbånd.

Legg inn en kommentar