Menu

Kjapp Focaccia

  • Details
  • Related Items

Foccacia

Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat, til dukkah eller helt alene. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Oppskriften gir ca 12-14 deilige biter av saftig, lettsaltet brød.

Du trenger:

  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær
  • Ca 7-10 dl lunkent vann (37 grader)
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 6 ss olivenolje
  • NB! Deigen skal være løs og fin, nesten litt flytende, tjukk grøt.

Så gjør du:

  • Løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet.
  • Bland godt de tørre ingrediensene.
  • Tilsett olje, oppløst gjær og litt mer av den totale vannmengden. Spar litt vann, så du tilsetter underveis så du får riktig konsistens.
  • Elt godt (5 min i kjøkkenmaskin).
  • La heve i ca 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  • Has i langpanne eller springform som er kledd med bakepapir og smurt med olivenolje.
  • Trykk forsiktig ut deigen til deigen fyller formen. Ha gjerne litt olivenolje på fingertuppene så blir det mindre klissete.
  • Etterhev i ca. 30 min.
  • Drypp litt olivenolje over deigen, strø med flaksalt og urter etter smak: timian, rosmarin, oregano etc.
  • Stekes på nederste rille, på 200 grader, i 25-30 min. eller til det er gyldent og fint.
  • Avkjøles på rist.

Egner seg også godt til frysing, og da tiner du brødet før du varmer det opp igjen i 3-5 minutter på 200 grader i stekeovnen.

Grillet hvitløksbrød med chevre og honning

Grillet hvitløksbrød med chevre og honning smaker kjempegodt til suppe, som kveldssnacks og som en del av masse småretter. Her ser du hvordan du lager dem. Du trenger: Hvitløksbrød (halvstekt, frossent) eller vanlig, fersk baguette …

Spagetti med laks og reker

Du trenger (til 4 personer): Så gjør du: Tips: Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o) Server gjerne …

Pizza!!! á la Gennaro

Tips:  Sett deigen kvelden før, bruk kaldt vann og la heve over natten i kjøleskap. Da har du ferdig hevet pizzadeig når du kommer hjem fra jobb, og det er bare å kjevle ut. Du …

Salzstangerl

Oppskriften gir 32 stk. Du trenger: 500 g hvetemel 20 g tørrgjær 15 g salt 1 klype sukker 75 g smør eller margarin Lunken melk etter behov 50 g smør til pensling Mel til utkjevling …