Friterte osteboller med ailoi, salsa eller tzatziki

 

Friterte osteboller med ailoi, salsa eller tzatziki passer perfekt til grillmaten, som en appetizer, eller bare til litt kveldskos. Også så enkelt, da gitt.
Server osteboller som egen rett før maten, eller inkluderer det i for eksempel grillingen. Foto: Geeta’s Cuisine

Hva med en litt annen variant av ost til rødvinen? Passer bra til en forrett, som tilbehør til grillmat eller bare som snacks til vinen. Bruk gul, fast ost som f.eks. gruyere, cheddar, jarlsberg e.l. Du kan også lage en blanding av disse. Det smaker himmelsk.

Du trenger:

  • 200 g gulost
  • 3 hele egg
  • Salt og pepper
  • Hvetemel
  • Brødkrum/griljermel
  • Nøytral olje til steking (solsikke eller raps)

Så gjør du:

  • Riv osten og ha i en bolle.
  • Strø litt salt og pepper over osten.
  • Pisk lett sammen 2 egg og bland sammen med osten.
  • Dryss litt mel over, bland sammen og trill små baller. Se selv hvor mye mel du trenger.
  • Visp sammen det siste egget og ha i en skål.
  • Dypp deretter ostebollene først i en skål med mel, deretter i vispet egg og til sist i griljermel.
  • Avkjøl ostebollene på et brett i 1 time i kjøleskap så de får satt seg.
  • Varm opp en kasserolle med nøytral olje.
  • Frityrstek så ostebollene, få av gangen, til de er gyllne, ca. tre- fire minutter.
  • La ostebollene renne av seg litt fett på et tørkepapir.
  • Servér umiddelbart, gjerne med litt SALSA og/eller AIOLI eller kanskje litt TZATZIKI
  • PS! De er også veldig gode alene.

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.