Menu

Granskuddsirup

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Foto: Anne Alvestad Berglund

Foto: Anne Alvestad Berglund

Granskuddsirup kan brukes på is, til pannekaker, over bær, til alt av vilt og spekemat, som tilbehør til ost eller i bakst. Og den er den perfekte vertinnegaven til hun som har alt.

Du trenger:

  • lubne, myke og lysegrønne granskudd, rene og pene
  • vann
  • sukker

Så gjør du:

  • Legg granskuddene i en kasserolle, og dekk med vann. Ikke bruk mer vann en nødvendig.
  • Kok opp, og la granskuddene koke under lokk ved middels varme i en snau halvtime.
  • Sil bort granskuddene, og mål opp væsken. Som utgangspunkt kan du bruke 3 deler væske og 2 deler sukker. For eksempel: Har du 15 dl væske, bruker du 10 dl sukker.
  • Ha alt tilbake i kasserollen og la det koke opp over middels varme. Kok videre til væsken har tyknet og fått sirupskonsistens. Dette tar litt tid, men glem ikke at sirupen vil tykne ytterligere når den blir avkjølt. Bruk en liten øse og fjern hvit skum som danner seg langs kanten av kjelen underveis i kokingen.
  • Sirupen skifter farge til rosa, og etter hvert blir den mørkere rød, helt av seg selv!
  • Hell den ferdige sirupen over på rene flasker eller glass.

NB! Holdbarhet: Ca. 12. måneder om du har sterilsert glassene og de er helt lufttette.

Legg inn en kommentar