Menu

Slik lager du gravet kjøtt

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Gravet kjøtt

Til graving trenger du:
500 g valgfritt kjøtt av flatbiff eller tilsvarende
40 g sukker
40 g salt
1 ts pepper

Så gjør du:

  1. Rist salt, sukker og pepper sammen i en brødpose. Legg i kjøttstykket og «masser» kjøttet med krydderblandingen. Press mest mulig luft ut av posen og knyt den godt igjen.
  2. La kjøttet ligge minst to døgn i kjøleskapet til graving. Vend på posen med jevne mellomrom. Legg den gjerne i press.
  3. Skjær det gravede kjøttet i tynne skiver ved servering. Serveres med forskjellige typer tilbehør. Under finner du lenker til inspirasjon.

Inspirasjon:

Legg inn en kommentar

Perfekt juleribbe

Inspirasjon : Ole Martin Alfsen på godt.no Ribba legges opp/ned for at svoren skal dampes. Det gjør at svoren «popper» skikkelig. Altså vil ribba vanligvis få sprø svor av seg selv med denne tilberedingsmetoden. Skulle ikke dette …

Polets drikketips

Uansett form og farge på pastaen så smaker den mildt og snilt, og egentlig ikke så mye. Det er tilbehøret som avgjør hvilken drikke som passer best. Her får du polets drikketips til syv klassiske pastasauser. …