Menu

Gressløksaus

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

gressløk

Du trenger (4 personer):

  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca 5 dl melk eller 3-4 dl vann og 1 dl matfløte
  • salt og pepper
  • Eventuelt 1 ts sennep
  • 3 ss Fish Saus
  • Rikelig med finhakket gressløk

Så gjør du:

  • Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den er myk, uten at den tar farge.
  • Rør inn hvetemel og spe med melk til en fyldig saus.
  • Kok opp og la trekke i 5-6 min.
  • Smak til med gressløk, salt og hvit pepper.
  • Server til torsk, laks eller bruk den også som en deilig pastasaus med reker og annet godt stæsj :o)


Gressløksaus

Legg inn en kommentar

Eggesaus til fisk

Du trenger: Så gjør du: Passer til all type fisk: Laks, kveite, torsk etc. Har du laget for mye saus? Bruk den som en deilig restemiddag med pasta og fisk- og skalldyrrester, da vel :o) …

Béarnaisesaus – Lag sausen selv!

Neste gang du skal lage bearnaisesaus, lag den selv da vel. Inspirasjon: Matprat.no Du trenger (til 2 personer): Så gjør du: TIPS: Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad …

Hollandaisesaus lager du selv på 1-2-3

Hollandaise-saus er kjempegodt og det er enklere enn du tror å lage den selv. Du severer gjerne sausen til for eksempel asparges og andre dampede eller bakte grønnsaker som nykål, eller til røkt laks, grillet kamskjell, …

Buerre blanc

  Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Du trenger: Så gjør du: TIPS! Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr. Husk at sausen blir syrlig, dette må du …