Gressløksaus

gressløk

Du trenger (4 personer):

  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ca 5 dl melk eller 3-4 dl vann og 1 dl matfløte
  • salt og pepper
  • Eventuelt 1 ts sennep
  • 3 ss Fish Saus
  • Rikelig med finhakket gressløk

Så gjør du:

  • Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den er myk, uten at den tar farge.
  • Rør inn hvetemel og spe med melk til en fyldig saus.
  • Kok opp og la trekke i 5-6 min.
  • Smak til med gressløk, salt og hvit pepper.
  • Server til torsk, laks eller bruk den også som en deilig pastasaus med reker og annet godt stæsj :o)

Gressløksaus

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.