Menu

Den beste burger’n lager du selv

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Ingen ting er som en hjemmelaget burger. Her er min variant!

En burger bør være på 180 g så ganger du opp oppskriften under med antall burgere du skal lage.

Du trenger (til 1 burger á 180 g):

  • 120 g karbonadedeig uten vann og salt*
  • 60 g svinekjøttdeig (for smakens skyld)
  • ¼ gul løk, finhakket
  • 1 ss bladpersille
  • Litt oregano, gjerne frisk
  • 2-3 dråper rød tabasco (valgfritt)
  • Salt og pepper

Så gjør du:

  • Bland alt kjapt i en foodprocessor
  • Form hamburger
    – hamburgerpresse er «et must» – har du ikke en, skaff deg en.
  • Fukt en trefjæl, legg burgeren på og sett kaldt i 30 minutter.
  • Grill eller stek burgeren i panne.
    Om burgeren skulle heve seg under steking og bli litt rund og høy,
    presser du ned med pressedelen fra hamburgerpresseren.

Servér med POTETSTAVER eller HJEMMELAGET POTETGULL, SALSA eller KETCHUP, FOCACCIA, CHILIYOGURT, sennep, sylteagurk og alt du måtte ønske deg.

*Du kan godt bruke en mørbradbiff eller tilsvarende, kjøre den kort i foodprocessor med kniven (på «pulse») til en grov, jevn masse og deretter blande inn svinekjøttdeigen og alt det andre.

Da er det bare å lage hamburgerbrødet!

Legg inn en kommentar

Tomatsalsa – Lag salsaen selv!

En tomatsalsa er «et must» til tex-mex eller hamburger. Denne lager du kjapt, og så setter du den kaldt et par timer. Du trenger: Så gjør du: Bland alt godt, sett i kjøleskapet et par …