Menu

Helstekt kylling med urter under huden

  • Helsteker du kylling, blir den saftig og god.
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Helsteker du kylling, blir den saftig og god.
Foto og inspirasjon: Godt.no

Du trenger:

  • 1 hel kylling, 1,5-2 kg
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss oregano
  • 1 ss timian
  • 1 ss persille
  • olivenolje etter behov
  • 2 sitroner

 

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 160 grader.
  • Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron.
  • Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen.
  • Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene.
  • Bind bena sammen med litt hyssing.
  • Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper.
  • Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn i omtrent 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.
  • Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer.
  • La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.

Server med nykokt ris, en saus eller kanskje en urtekrem av yoghurt og creme fraiceh? En salat til, smaker også godt.

ENJOY!

Legg inn en kommentar