Helstekt kylling med urter under huden

Helsteker du kylling, blir den saftig og god.
Foto og inspirasjon: Godt.no

Du trenger:

  • 1 hel kylling, 1,5-2 kg
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss oregano
  • 1 ss timian
  • 1 ss persille
  • olivenolje etter behov
  • 2 sitroner

 

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 160 grader.
  • Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med saften fra 1/2 sitron.
  • Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen.
  • Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med stilkene fra urtene.
  • Bind bena sammen med litt hyssing.
  • Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper.
  • Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn i omtrent 1 time, kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.
  • Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer.
  • La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den.

Server med nykokt ris, en saus eller kanskje en urtekrem av yoghurt og creme fraiceh? En salat til, smaker også godt.

ENJOY!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.