Himlagod potetstappe

Gjør potetstappe om til en fest. Her kan du bruke hva du måtte ønske av grønnsaker, men her kommer min variant med spinat og basilikum.

Inspirert av: Meny.no (foto)

Du trenger:

  • 200 gr spinat eller grønnkål
  • 5 stk poteter , mellomstore
  • 1 stk hvitløksfedd , finhakkede
  • 2 stk vårløk , finstrimlet
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • 100 gr små tomater , som cherrytomater, dulcita eller juanita
  • frisk basilikum

Så gjør du:

  • Skrell potetene og del dem i fire.
  • Kok møre i usaltet vann.
  • Hell av vannet og damp potetene godt.
  • Tilsett melk og olivenolje og mos med en potetmoser. NB! Ikke bruk stavmikser. Da blir mosen seig. 
  • Smak til med salt og pepper.
  • Fres spinat sammen med finhakket hvitløk og vårløk til det faller sammen.
  • Tilsett den stekte spinaten til potetstappen sammen med finhakket frisk basilikum etter smak, og bland godt sammen.
  • Server til fisk, pølser, kjøttboller etc.

Enjoy!

Har du laget for mye potetstappe?
Lag en variant av pommes dutchesse. Herlige poteter som forvandler en kjedelig potetmiddag til 4-stjerners middag på få minutter og enkle grep.
#vikastervelikkematgjørvivel

Pommes Dutchesse – Grevinnepoteter

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: