Menu

Hjemmelagde taco-skjell

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tacoskjell stor

Jeg fant denne oppskriften på mamma.no av alle steder, og er en artikkel jeg tror Aftenposten i sin tid skrev.

Du trenger:

  • 300 g maismel (ikke maisenna eller polentagryn, men altså maismel)
  • 2–3 dl vann, kokende

Så gjør du:

  • Ha maismelet i en bolle og rør inn det kokende vannet litt og litt.Tilsett mer vann hvis deigen blir for tørr. Den skal ha myk og seig konsistens, ikke kornete som paideig.
  • Dekk med et håndkle og sett til side i 15–20 minutter.
    Du kan også kjevle med plastfilm på begge sider av tortilladeigen og steke dem på en varm stekepanne.
  • Varm opp krumkakejernet. Pensle begge sider.
  • Legg en deigklump på størrelse med en pingpongball i jernet og legg hele vekten på, bruk grillvott, og press helt flatt.
  • Stek omtrent ett minutt på hver side.
  • Ta ut tortillaen med grillvotten og press ned rundt en kjevle. Bøy forsiktig til skjellform.
    La tortillaen tørke stukket ned i et glass eller rundt en dorullkjerne.

TIPS:
Denne oppskriften kan du jo også lage nacho-chips av. Husk for all del å skjære kakestykker av deigen mens den ennå er varm, så får du fine chips til dippen, eller du gratinere med ost og TOMATSALSA.

Legg inn en kommentar

Tacokrydder

Tacokrydderet blir så mye bedre når du lager det selv, og du har full kontroll på saltinnholdet*. Mål: Du bruker ½-1 ss av denne ferdig krydderblanding per 400 gram kjøtt. Se hvordan, under. Dette trenger du: Stek …

Tomatsalsa – Lag salsaen selv!

En tomatsalsa er «et must» til tex-mex eller hamburger. Denne lager du kjapt, og så setter du den kaldt et par timer. Du trenger: Så gjør du: Bland alt godt, sett i kjøleskapet et par …