Menu

Hjemmelagde taco-skjell

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Tacoskjell stor

Jeg fant denne oppskriften på mamma.no av alle steder, og er en artikkel jeg tror Aftenposten i sin tid skrev.

Du trenger:

  • 300 g maismel (ikke maisenna eller polentagryn, men altså maismel)
  • 2–3 dl vann, kokende

Så gjør du:

  • Ha maismelet i en bolle og rør inn det kokende vannet litt og litt.Tilsett mer vann hvis deigen blir for tørr. Den skal ha myk og seig konsistens, ikke kornete som paideig.
  • Dekk med et håndkle og sett til side i 15–20 minutter.
    Du kan også kjevle med plastfilm på begge sider av tortilladeigen og steke dem på en varm stekepanne.
  • Varm opp krumkakejernet. Pensle begge sider.
  • Legg en deigklump på størrelse med en pingpongball i jernet og legg hele vekten på, bruk grillvott, og press helt flatt.
  • Stek omtrent ett minutt på hver side.
  • Ta ut tortillaen med grillvotten og press ned rundt en kjevle. Bøy forsiktig til skjellform.
    La tortillaen tørke stukket ned i et glass eller rundt en dorullkjerne.

TIPS:
Denne oppskriften kan du jo også lage nacho-chips av. Husk for all del å skjære kakestykker av deigen mens den ennå er varm, så får du fine chips til dippen, eller du gratinere med ost og TOMATSALSA.

Legg inn en kommentar

Tomatsalsa – Lag salsaen selv!

En tomatsalsa er «et must» til tex-mex eller hamburger. Denne lager du kjapt, og så setter du den kaldt et par timer. Du trenger: Så gjør du: Bland alt godt, sett i kjøleskapet et par …

Tacokrydder

Tacokrydderet blir så mye bedre når du lager det selv, og du har full kontroll på saltinnholdet*. Mål: Du bruker ½-1 ss av denne ferdig krydderblanding per 400 gram kjøtt. Se hvordan, under. Dette trenger du: Stek …