Hjemmelaget coleslaw med lønnesirup og Dijonsennep

Hjemmelaget coleslaw lager du enkelt på 10-15 minutter. Her er oppskrift
Foto: matprat.no
Coleslaw er godt til grillmat, pulled pork, hamburger og lignende.
Ønsker du en litt spicey versjon, tilsetter du litt finhakket, rød chili eller litt chilipasta (sambal oelek). Smak deg frem og sett ditt personlige preg på dette friske, knasende tilbehøret.

Til hjemmelaget coleslaw trenger du:

  • ½ kålhode eller 1 stk spisskål
  • 2 gulrøtter
  • 4 stilker vårløk eller 2-3 charlottløk eller litt purre
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 dl majones
  • 1 beger creme fraiche
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss eplesider edikk
  • 2 ts Dijonsennep
  • Salt og pepper etter smak
 Så gjør du:
  • Finsnitt kålen, skrell og riv gulrøttene
  • Skjær vårløk og stangselleri i fine skiver
  • Bland majones/creme fraiche, sirup og edikk, smak til med sennep, salt og pepper
  • Bland inn grønnsakene
Salaten holder seg 8-9 dager i kjøleskap.
Kos deg 🙂

Legg inn en kommentar