Hjemmelaget rødkål

Du trenger:

  • 750 g rødkål
  • 2 stk eple
  • 1 ts salt
  • 2 ½ dl kjøttkraft
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 2 ts sukker
  • 1 hel kanelstang
  • 2 hele stjerneanis

Så gjør du:

  • Snitt kål fint og skjær eple i båter.
  • Legg kål og epler lagvis sammen med salt i en kjele.
  • Ha oppi kanelstang og stjerneanis (fjernes før servering)
  • Tilsett kjøttkraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 minutter.
  • Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.

TIPS:
Rør eventuelt inn litt fett fra juleribba før servering, det gir en ekstra god smak. Et par spiseskjeer ripsgelè gjør også susen.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.