Menu

Hjemmelaget sjokoladepudding

  • Details
  • Related Items
Foto: Tine.no

Foto: Tine.no

Oppskrift og fremgangsmåte: TINE.no

Du trenger:

  • 4 stk Gelatinplater
  • 3 dl Helmelk
  • 3 dl Kremfløte
  • 1 dl Sukker
  • 200 g Dronningens kokesjokolade

Så gjør du:

  • Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter.
  • Kok opp melk, fløte og sukker under omrøring til sukkeret er oppløst.
  • Ta kjelen av varmen og rør inn hakket sjokolade til den er helt smeltet.
  • Klem vannet godt ut av gelatinplatene som nå er helt myke og rør ut i sjokoladeblandingen til en glatt røre.
  • Hell over i en stor form og la stå i kjøleskapet til stiv, ca. 2 timer.
  • Servér med vaniljesaus, pisket krem og bær.

Serveres med:

Konfekt

Slik tempererer du sjokolade Hakk sjokoladen fint, eventuelt i en minihakker. Smelt litt mer enn halvparten forsiktig i en skål over varmt vannbad (ikke kokende) til sjokoladen er 48-50 grader. Ha resten av den finhakkede sjokoladen …