Menu

Høsten grøde: Ovnsbakte rotgrønnsaker

  • Details
  • Leave a Comment

rotgronnsaker

Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Her er min :o)

Oppskriften er laget med inspirasjon fra bl.a. Meny.no

Du trenger:

  • 2 pastinakk
  • 1 rødbet
  • 1 gulbete
  • 1 polkabete (choggiabete)
  • 1 gulrøtter
  • 4 jordskokk
  • 0,5 kålrot
  • 4 hvitløksfedd, delt i to eller tre
  • 0,5 sitron, saften av
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss flytende honning
  • noen kvister timian
  • salt
  • pepper

Tips:
Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så varier gjerne med egne favoritter. Du kan også dryppe 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.

Så gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver.
  3. Legg dem utover i en stor ildfast form.
  4. Tilsett skivet hvitløk, timian og olivenolje.
  5. Drypp litt honning over grønnsakene, for å få ENDA bedre smak.
  6. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
  7. Bak rotfruktene til de er møre, ca. 40 minutter.
  8. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.

Passer til alle typer kjøtt: lam, biff, svin etc.

Legg inn en kommentar