Italienske kjøttboller med pinjekjerner

Kjøttboller_BIG

Foto og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no

 

Du trenger:

  • 0,5 kg kjøttdeig
  • 3 skiver brød, skorpen fjernet
  • 2 stk egg
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss parmesan, nyrevet
  • 2 ss persille
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss rosiner
  • salt og pepper
  • olje/smør til steking

Så gjør du:

  • Legg brødet i kaldt vann 4-5 minutter.
  • Pisk eggene i en stor bolle.
  • Knus hvitløkfeddene og ha dem i bollen sammen med kjøttdeig, parmesan, persille, pinjekjerner, rosiner, salt og pepper.
  • Klem ut vannet av brødet (bruk hendene) og ha det i bollen.
  • Bland ingrediensene grundig slik at brødet fordeler seg jevnt.
  • Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha. Noen lager bare 12 stykker (kjøttkake-størrelse), mens andre lager 24 stykker (på størrelse med store «svenske» kjøttbullar).
  • Stek dem i smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.