Menu

Italienske kjøttboller med pinjekjerner

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Kjøttboller_BIG

Foto og oppskrift: Christopher Sjuve // Klikk.no

 

Du trenger:

  • 0,5 kg kjøttdeig
  • 3 skiver brød, skorpen fjernet
  • 2 stk egg
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss parmesan, nyrevet
  • 2 ss persille
  • 3 ss pinjekjerner
  • 3 ss rosiner
  • salt og pepper
  • olje/smør til steking

Så gjør du:

  • Legg brødet i kaldt vann 4-5 minutter.
  • Pisk eggene i en stor bolle.
  • Knus hvitløkfeddene og ha dem i bollen sammen med kjøttdeig, parmesan, persille, pinjekjerner, rosiner, salt og pepper.
  • Klem ut vannet av brødet (bruk hendene) og ha det i bollen.
  • Bland ingrediensene grundig slik at brødet fordeler seg jevnt.
  • Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha. Noen lager bare 12 stykker (kjøttkake-størrelse), mens andre lager 24 stykker (på størrelse med store «svenske» kjøttbullar).
  • Stek dem i smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.

Legg inn en kommentar

Pizza!!! á la Gennaro

Tips:  Sett deigen kvelden før, bruk kaldt vann og la heve over natten i kjøleskap. Da har du ferdig hevet pizzadeig når du kommer hjem fra jobb, og det er bare å kjevle ut. Du …

Kjapp Focaccia

Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat, til dukkah eller helt alene. Focaccia smaker aller best …

Lady & Landstryker’n

Inspirert av Trines Matblogg Se også tapas-versjonen av dette. I muffins-former DU TRENGER: Kjøttboller Tomatsaus Pasta og tilbehør SÅ GJØR DU: Kjøttboller Tomatsaus Kok spagetti som anvist på pakken samtidig som du lager tomatsausen.   …

Spagetti med laks og reker

Du trenger (til 4 personer): Så gjør du: Tips: Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o) Server gjerne …