Menu

Karamelliserte appelsinskall & appelsinkonsentrat

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

karamelliserte-appelsinskall

Det er kjempegodt å smakssette både konfekt, varm drikke-sjokolade eller til og med marsipan og iskrem, med litt appelsinskall.
Først skal du karamellisere dem, deretter skjære dem opp i bitte små biter. Det er kjempeenkelt, også så godt, ‘a gitt :o)
Og resten av appelsinen, kan du lage appelsinkonsentrat av, som du kan benytte for ytterligere smakstilsetning.

Du trenger:

  • 1 appelsin, skallet av
  • 100 g sukker

Så gjør du:

  • Vask appelsinen godt i rennene vann med svamp og tørk godt.
  • Skrell appelsinen med en potet- eller aspargesskreller.
  • Fjern, så langt du kan, det hvite. Det smaker bittert.
  • Skjær deretter skallene i lange strimler.
  • Smelt sukkeret i en stekepanne, pass på at det ikke svir seg.
  • Legg i skallene i når det gyllent.
  • Ta pannen av varmen.
  • Vend skall-strimlene i sukkeret.
  • Løft forsiktig ut skallene med en pinsett, én og én og legg på bakepapir til de kjølner.
  • Legg i en lufttett boks.
  • Kan oppbevares inntil 3-4 uker i kjøleskap.

Slik lager du appelsinkonsentrat:

  • Press saften av 1 appelsin.
  • Kok opp på middels varme.
  • Reduser til ca. halvparten, eller enda mindre.
  • Når det er igjen 2-3 spiseskjeer med juice, avkjøler du.
  • Hell på lufttett boks.
  • Kan oppbevares inntil 3-4 uker i kjøleskap.

Karamelliserte appelsinskall og appelsinkonsentrat, har utallige bruksområder:

  • Som pynt og dekor på konfekt, sjokoladepletter og kaker.
  • Det gir en deilig aroma om du legger noen biter oppå varm sjokolade med krem.
  • Som smakstilsetning i marsipan, du blander noen biter og knar godt inn i marsipanen og former f.eks. små kuler, eller blander inn konsentratet i marsipanen.
  • Du pynter kaker med det, og da vil du kanskje beholde de lange strimlene.
  • Bland litt appelsinkonsentrat inn i sjokoladekaken, eller i kremen til bløtekaken.
  • Vel, det er bare fantasien som setter grenser. Prøv deg frem :o)

Legg inn en kommentar