Menu

Kjapt, sunt og godt potetgull i mikro

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Ikke visste jeg at det gikk ann å lage potetgull uten fett. Også i mikro!!!
Godt det var andre som visste det. Dette må jeg bare dele.

Poteter jeg har prøvd: Mandelpoteter og Amaldine, og synes manedlpoteten ble best.
Og så vil jeg krydre med Himalaya-salt og kanskje litt nykvernet pepper?

Andre rotfrukter som skal utprøves:

  • Som chips:
    • Pastinakk
    • Søtpotet
    • Gulrot
  • Som tilbehør til middag etc:
    • Skorsonnerot
      fåes i velassoterte dagligvarer som blant annet Meny og Jakobs. Er kjempegodt å ha som tilbehør til stekt kjøtt og kylling.

Inspirasjon: Mat for mannfolk

Dette trenger du:

  • Poteter eller andre rotfrukter etter ønske
  • Salt, pepper, urter (friske som tørre)

Så gjør du:

  • Riv tynne skiver av rotfrukten med en mandolin (se bilde øverst).
  • Legg i vann i 30 minutter for å trekke ut stivelsen.
  • Legg utover microovn-tallerkenen kledd med bakepapir.
    Pass på at ingen ligger oppå hverandre.
  • Strø ønsket krydder og urter på rotfruktene nå som de er litt fuktige.
  • Kjør på full styrke i micro i 5,5 minutter.

Når du tar ut chipsen, er de fremdeles litt myke pga varmen.
Spre chipsen utover kjøkkenbenken på et bake- eller matpapir og avkjøl.
Lufttørkingen gjør chipsen knasende sprø.

Kos deg!

Server skorsonnerot-chips til stekt kjøtt, for eksempel til biff, HAMBURGER, svin eller KYLLING

Legg inn en kommentar

Friterte osteboller med ailoi, salsa eller tzatziki

  Hva med en litt annen variant av ost til rødvinen? Passer bra til en forrett, som tilbehør til grillmat eller bare som snacks til vinen. Bruk gul, fast ost som f.eks. gruyere, cheddar, jarlsberg e.l. Du …

Parmesan- og urtekjeks

  Parmesankjeks er utrolig enkelt å lage. Jeg smakte disse hos søsteren min en jul, som en appetizer sammen med en deilig gløgg. Kjempegodt også til te, rødvin eller hva du måtte ønske. Du trenger …