Kjapt, sunt og godt potetgull i mikro

Ikke visste jeg at det gikk ann å lage potetgull uten fett. Også i mikro!!!
Godt det var andre som visste det. Dette må jeg bare dele.

Poteter jeg har prøvd: Mandelpoteter og Amaldine, og synes manedlpoteten ble best.
Og så vil jeg krydre med Himalaya-salt og kanskje litt nykvernet pepper?

Andre rotfrukter som skal utprøves:

  • Som chips:
    • Pastinakk
    • Søtpotet
    • Gulrot
  • Som tilbehør til middag etc:
    • Skorsonnerot
      fåes i velassoterte dagligvarer som blant annet Meny og Jakobs. Er kjempegodt å ha som tilbehør til stekt kjøtt og kylling.

Inspirasjon: Mat for mannfolk

Dette trenger du:

  • Poteter eller andre rotfrukter etter ønske
  • Salt, pepper, urter (friske som tørre)

Så gjør du:

  • Riv tynne skiver av rotfrukten med en mandolin (se bilde øverst).
  • Legg i vann i 30 minutter for å trekke ut stivelsen.
  • Legg utover microovn-tallerkenen kledd med bakepapir.
    Pass på at ingen ligger oppå hverandre.
  • Strø ønsket krydder og urter på rotfruktene nå som de er litt fuktige.
  • Kjør på full styrke i micro i 5,5 minutter.

Når du tar ut chipsen, er de fremdeles litt myke pga varmen.
Spre chipsen utover kjøkkenbenken på et bake- eller matpapir og avkjøl.
Lufttørkingen gjør chipsen knasende sprø.

Kos deg!

Server skorsonnerot-chips til stekt kjøtt, for eksempel til biff, HAMBURGER, svin eller KYLLING

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: