Menu

Klassisk, fransk løksuppe

  • Klassisk, fransk løksuppe lager du på under 1 time
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Klassisk, fransk løksuppe lager du på under 1 time

Foto: Pixabay.com

Klassisk, fransk løksuppe lager du på under 1 time. Om du tilsetter litt hvitløk og en skvett rødvin, løfter du suppen til nye høyder.

Med inspirasjon av Christopher Sjuve og Nyt Norge, får du min oppskrift. ENJOY!

Du trenger:

  • 3 gule løk
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • En god slump rødvin eller litt rødvinseddik (valgfritt)
  • 10 dl kylling-/hønsebuljong (eller vann + 3 stk buljongterninger)
  • Bouquet Garni av 2 laurbærblader, timian- og persillestilker
  • 100 g ost, gjerne gryere eller annen fast, hvitost
  • parmesan
  • Daggamle loffskiver, 1 skive i hver suppebolle
  • salt og pepper

Så gjør du:

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skrell løken og del dem i to. Skjær løken i skiver. Fres den i olje i en kjele til den blir gyllen. Den kan gjerne ta godt med farge, men ikke svi seg helt.
  • Strø over 1 ss hvetemel og rør godt
  • Spe på vann, litt og litt.
  • Tilsett vinen og buljongterningene.
  • Legg i Bouquet Garni og kok i 30-40 minutter, uten lokk
  • Smak til med salt og pepper.
  • Riv osten.
  • Legg suppen i ildfaste skåler.
  • Legg i loffskivene og ha på osten.
  • Sett skålene i ovnen.
  • Settes i ovn forvarmet til 200 grader, gjerne med grillelementene på.
  • La stå til den har blitt gratinert og gyllen på toppen.

Servér umiddelbart, gjerne med ytterligere brød til, helst ferskt, og litt Røros-smør, kanskje?

ENJOY!

 

Legg inn en kommentar

Blomkålsalat

Til 4-5 personer trenger du: 2 ss eplesidereddik 1,5-2 ss sukker —- Røres sammen 1 pk. majones, evntuelt 50/50 av majones/rømme. —- Bland med eddik-blandingen 1 blomkålhode (deles i små buketter) 1/2 rødløk (finnhakkes) Blandes i majones- …

Pasta all’Arrabbiata

Arrabiata betyr sint. Hovedingrediensen i denne retten er chili. Jeg ELSKER chili! Jeg ELSKER pasta. God pasta. Får du tak i Penne fra Jamie Oliver, kjøp den. Kjempegod! Denne retten fant jeg i kokeboken Viva …