Menu

Krydret storfegryte med rød karripasta, kikerter, chili og yoghurt

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Krydret storfegryte
Oppskrift: KIWI

Her har du oppskriften på en aldeles nydelig gryte for kalde dager.

Du trenger:

  • Nøytral olje til steking.
  • 700 gr  strimlet storfekjøtt (mørbrad, bankekjøtt eller tilsvarende)
  • 150 g bacon
  • 2 stk  gul løk
  • 3 fedd  hvitløk
  • 1 stk  rød chili
  • 1 ss  rød karripasta
  • 1 ss  paprikapulver
  • 1 ts  spisskummen (valgfritt)
  • 1 ts  saft av sitron (skjær en båt og skvis ut saften)
  • 1 ts  honning
  • 1 boks  hakkede tomater
  • 1 boks  kikerter
  • 1 dl  vann
  • ev. maisennamel
  • 2 dl  yoghurt naturell
  • Salt og pepper etter smak

Så gjør du:

  • Skjær opp løk og hvitløk i grove båter, og baconet i grove strimler.
  • Finhakk chili.
  • Ha karripasta, paprikapulver, spisskummin, litt salt og finhakket chili i en 3-4 liters frysepose
  • Tilsett kjøttet og baconet i posen og lukk den. Prøv å få ut all luften.
  • Bland godt ved å massere posen så krydderblandingen legger seg rundt kjøttet.
  • Varm litt nøytral olje i en stekepanne, og tilsett innholdet fra fra posen.
  • Ta litt av gangen, så kjøttet ikke koker, men steker.
  • Ha dette over i en stor kasserolle etter hvert som det blir ferdig.
  • Brun løk og hvitløk i samme stekepanne som du brunet kjøttet i.
  • Ha det over i kasserollen med kjøttet etter hvert som det også blir ferdig.
  • Bland godt.
  • Tilsett hakkede tomater og vann.
  • La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 30-45 minutter (NB).
  • De siste 15 minuttene, tilsetter du kikertene.
  • Spe eventuelt med litt maisennamel om du vil ha sausen litt tykkere.
  • Rør inn yoghurten.
  • Smak til med safen av 1 sitron og honning.
  • Smak til med salt og sort pepper.

NB! Koketiden avhenger av kjøttet. Jeg pleier å bruke høyrygg, og da trenger det minst 1 time. Kjøttet må være mørt. Tilsett kikertene de siste 15  minuttene av koketiden.

Servér gjerne med kokte poteter eller ris. Nybakt brød smaker også kjempegodt til.

Legg inn en kommentar