Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy!

Oppskrift: tv2.no
Kokk: Wenche Andersen

Du trenger:

  • 2-3 store kyllingfileter med skinn
  • Frisk bladpersille eller koriander
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • 2 gode ss tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
  • 150-200 g mangochutney
  • Saft av 1 appelsin
  • 1 ts karripulver eller 1 ts currypaste (sterk, med smak av chili)
  • 1 rød chili, finsnittet
  • ½ rødløk, finsnittet
  • ¼ slangeagurk

Så gjør du:

  • Varm stekeovn til 180C.
  • Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.
  • La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.
  • Del hver filet i 3 biter.
  • Dryss med salt og pepper.
  • Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.
  • Legg over i et ildfast fat.
  • Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt, pepper og koriander.
  • Smaken skal være litt hot.
  • Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.
  • Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Servering:
Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og finhakket bladpersille eller koriander. Server med basmatiris og NANBRØD og en mild yoghurtdressing som RAITA

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: