Menu

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy!

Oppskrift: tv2.no
Kokk: Wenche Andersen

Du trenger:

  • 2-3 store kyllingfileter med skinn
  • Frisk bladpersille eller koriander
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • 2 gode ss tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
  • 150-200 g mangochutney
  • Saft av 1 appelsin
  • 1 ts karripulver eller 1 ts currypaste (sterk, med smak av chili)
  • 1 rød chili, finsnittet
  • ½ rødløk, finsnittet
  • ¼ slangeagurk

Så gjør du:

  • Varm stekeovn til 180C.
  • Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.
  • La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.
  • Del hver filet i 3 biter.
  • Dryss med salt og pepper.
  • Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.
  • Legg over i et ildfast fat.
  • Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt, pepper og koriander.
  • Smaken skal være litt hot.
  • Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.
  • Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Servering:
Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og finhakket bladpersille eller koriander. Server med basmatiris og NANBRØD og en mild yoghurtdressing som RAITA

Legg inn en kommentar

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums Du trenger: Dagen før servering gjør du: Samme dag du skal servere, gjør du: Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran. ENJOY!   Relatert

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Marokkansk kyllingtagine med aprikoser

Mange marokkanske retter er smakssatt med milde, fine krydderblandinger, ofte blandet på bestilling av gjesten. I denne retten bruker jeg safran, men om du ikke har det, dobler du mengden paprikapulver for å gi fuglen …

Spagetti med kylling og paprika i buljong

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Et topptips for en rekke spaghettiretter er å ta vare på litt av pastavannet. Det tilfører både smak og en litt kremet konsistens til pastaen. Foto og …