Menu

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy!

Oppskrift: tv2.no
Kokk: Wenche Andersen

Du trenger:

  • 2-3 store kyllingfileter med skinn
  • Frisk bladpersille eller koriander
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje eller smør til steking
  • 2 gode ss tyrkisk/gresk yoghurt eller matyoghurt (dvs. yoghurt som er litt tykk)
  • 150-200 g mangochutney
  • Saft av 1 appelsin
  • 1 ts karripulver eller 1 ts currypaste (sterk, med smak av chili)
  • 1 rød chili, finsnittet
  • ½ rødløk, finsnittet
  • ¼ slangeagurk

Så gjør du:

  • Varm stekeovn til 180C.
  • Legg bladpersille eller frisk koriander under skinnet på kyllingfiltene.
  • La kyllingfiltene ligge på kjøkkenbenken ca. 1 time før tilberedning.
  • Del hver filet i 3 biter.
  • Dryss med salt og pepper.
  • Brun raskt (i små porsjoner) i varm panne, med olje eller smør.
  • Legg over i et ildfast fat.
  • Rør sammen, og smak til; yoghurt, mangochutney, saft av appelsin, karri eller currypaste, salt, pepper og koriander.
  • Smaken skal være litt hot.
  • Hell sausen over kyllingbitene i formen, og sett inn i den varme stekeovnen.
  • Stek i 20-30 minutter, til kyllingbitene er gjennomstekt og møre (avhengig av størrelsen på kyllingbitene).

Servering:
Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i isvann 15-20 min, da blir den sprø og smakfull) og finhakket bladpersille eller koriander. Server med basmatiris og NANBRØD og en mild yoghurtdressing som RAITA

Legg inn en kommentar

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Calvados-flambert kylling i kremet estragonsaus

Ikke la deg lure av et ambisiøst og luksuriøst navn på denne retten.  Poulet à la crème: Denne klassiske sauteen virker kanskje luksuriøs, men den består i bunn og grunn av forholdsvis enkle råvarer som calvados, sennep, …

Marokkansk kyllingtagine med aprikoser

Mange marokkanske retter er smakssatt med milde, fine krydderblandinger, ofte blandet på bestilling av gjesten. I denne retten bruker jeg safran, men om du ikke har det, dobler du mengden paprikapulver for å gi fuglen …

Hot kyllinggryte

Hot (valgfritt) og smaksrik kyllinggryte har en spennende miks av krydder. Perfekt til både hverdags og helg. Oppskrift: TINE.no Du trenger: 2½ dl ukokt ris (kokes i 5 dl vann) 2 ts smør eller litt olje – smeltes 4 kyllingfileter …