Menu

Kyllingpakke med paprika og spinatris

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Bak kylling i bakepapir. Når du åpner pakken, har du beholdt alle næringsstoffene. Og du kan bare nyte de herlige smakene :o)

Servér gjerne med hjemmelaget BRETAGNESAUS eller annen saus etter ønske.

Du trenger:

  • 2 store kyllingfilter
  • 1 fedd hvitløk, delt i 2 på langs
  • 1 fedd hvitløk, helt, men skrelt og tredd på en gaffel
  • 1 rød paprika, skåret i staver
  • 1 gul/oransje paprika, skåret i staver
  • 1 vårløk, snittet på langs så den blir like lang som paprikaene
  • 1 rødløk, i båter
  • Salt og pepper
  • Bakepapir
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 never fersk spinat
  • Parmesan

Så gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Skjær kyllingen på langs, nesten igjennom.
  • Gni innsiden av kyllingfileten inn med hvitløk på alle kanter.
  • Legg grønnsakene inn i kyllingfileten.
  • Pakk hver kyllingfilet godt inn i bakepapir og brett godt sammen for å holde på fuktigheten.
  • Bakes midt i ovnen i ca. 20-30 minutter. Sjekk at kyllingen er ferdig før du tar den ut.
  • Kok ris som anvist på pakken.
  • Varm olje i en stekepanne.
  • Ta gaffelen med hvitløken tredd på og gni litt inn i pannen.
  • Tilsett spinatbladene og surr lett til spinaten faller lett sammen
  • Når risen er ferdigkokt, tilsetter du spinaten i riskjelen.
  • Dryss over litt nykvernet pepper.
  • Servér kyllingpakkene på tallerken, så den gode saften ikke går til spille.
  • Servér med spinatrisen.
  • Strø over litt revet parmesan eller server med PARMESANCHIPS
  • Enjoy!

Legg inn en kommentar

Calvados-flambert kylling i kremet estragonsaus

Ikke la deg lure av et ambisiøst og luksuriøst navn på denne retten.  Poulet à la crème: Denne klassiske sauteen virker kanskje luksuriøs, men den består i bunn og grunn av forholdsvis enkle råvarer som calvados, sennep, …

Marokkansk kyllingtagine med aprikoser

Mange marokkanske retter er smakssatt med milde, fine krydderblandinger, ofte blandet på bestilling av gjesten. I denne retten bruker jeg safran, men om du ikke har det, dobler du mengden paprikapulver for å gi fuglen …

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums Du trenger: Dagen før servering gjør du: Samme dag du skal servere, gjør du: Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran. ENJOY!   Relatert