Menu

Marokkansk kyllingtagine med aprikoser

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Mange marokkanske retter er smakssatt med milde, fine krydderblandinger, ofte blandet på bestilling av gjesten. I denne retten bruker jeg safran, men om du ikke har det, dobler du mengden paprikapulver for å gi fuglen fin farge.

Tradisjonelt skal du bruke en hel kylling, i stykker. Det har jeg sjelden for hånden, så jeg bruker like godt skinnfrie brystfiléter. Aprikosene blir lubne og saftige etter forvellingen, og gir retten en god balanse av søt, salt og sur smak.

Dette er en enkel og smaksrik rett alle kan lage og like.

Oppskriften er inspirert av kokeboken KYLLING – Kjøkkenets beste råvare av Clare Ferguson (Gyldendal).

Du trenger:

  • ½ ts gurkemeie
  • ½-1 ts safranpulver
  • 1,5 kg kylling i 8-10 biter, eller tilsvarende mengde kyllingfilét
  • 250 g tørkede aprikoser
  • 3 ss smør eller olivenolje
  • 2 løk, hakket
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts malt paprikapulver
  • Nykvernet pepper
  • Salt
  • En neve frisk persille, bundet med yssing
  • 1 eple med skall, men uten kjernehus, i 8 båter
  • Myntekvaster eller hakket bladpersille til servering, om du vil

Så gjør du:

  • Bland gurkemeie og safran og gni kyllingbitene inn med blandingen.
    (Jeg pleier og legge dette i en pose, strø krydderet over, lukke godt og massere krydderet inn i kyllingen. Husk at gurkemeie og safran setter veldig sterk farge på hender og utstyr.)
  • Ha aprikosene i en liten kjele og hell på 2,5 dl vann.
  • Kok opp over lav varme, dekk med lokk og la dem småputre i 10 minutter.
  • Varm smør eller olje i en stor gryte.
  • Tilsett hakket løk og la den surre under omrøring i ca. 5 minutter.
  • Tilsett ingefær, paprika, grovkvernet/støtt pepper og salt.
  • Legg kyllingbitene oppå.
  • Hell ytterligere 3,5 dl vann på aprikosene og hell så aprikosene og væsken over og rundt kyllingen.
  • Tilsett persillekvasten, kok opp, legg på lokk og skru ned varmen.
  • La småkoke uforstyrret i 20 minutter om du bruker hel kylling, eller 10-15 minutter om du bruker brystfilet.
  • Tilsett eplet og la det småputre 10-15 min. til.
  • Tilsett eventuelt mer vann om retten virker tørr (frukten absorberer mye av vannet).
  • Ta opp og kast persillen.
  • Server taginen med couscous eller kokt ris.
  • Pynt eventuelt med noen myntekvaster eller frisk, nyhakket bladpersille.

ENJOY!

 

Legg inn en kommentar

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums Du trenger: Dagen før servering gjør du: Samme dag du skal servere, gjør du: Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran. ENJOY!   Relatert

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy! Oppskrift: tv2.no Kokk: Wenche Andersen Du trenger: Så gjør du: Servering: Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i …

Kyllingpakke med paprika og spinatris

Bak kylling i bakepapir. Når du åpner pakken, har du beholdt alle næringsstoffene. Og du kan bare nyte de herlige smakene :o) Servér gjerne med hjemmelaget BRETAGNESAUS eller annen saus etter ønske. Du trenger: Så gjør du: …

Waldorfsalat

Waldorfsalat er et must til nyttårskalkunen, men smaker også kjempegodt til juleskinke, påskeskinke og sommerskinke, kylling og grillet svinefilet. Det tar bare 15 minutter å lage en hjemmelaget versjon. Og det er verdt hvert minutt …