Menu

Kyllingvinger – kort og godt

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Den nye fredagsfavoritten vår har blitt kyllingvinger. Det er rimelig og himla godt.
Om du legger litt tid og kjærlighet i dette, betaler det seg. Du kan godt gjøre dette halvferdig kvelden før, og la kyllingvingene ligge marinaden til fredagskvelden kommer.

ENJOY!

Til 2 voksne som liker påfyll, trenger du:

  • 1 kg kyllingvinger eller -klubber, eller hvorfor ikke en mix?
  • 1-2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1-2 hvitløkdsfedd, skrelt og skviset, men ikke delt
  • 1-2 laurbærblad, gjerne friske om du får tak i det
  • 1 gul løk, i grove båter
  • Til marinaden trenger du:
    • 0.5 dl extra virgin olivenolje
    • 2 ts eddik; rødvin, hvitvin eller eplesidereddik. Ta hva du har.
    • salt
    • pepper
    • sukker
    • 2-3 ts paprikapulver
    • annet tørket krydder om du ønsker det, som oregano, chili etc.

Så skal du gjøre noe du kanskje ikke har gjort før: Koke kyllingvingene!

  • Kok opp en stor kjele med vann, grønnsaksbuljon, hvitløksfedd, laurbærblad og løk.
  • Skyll kyllingvingene godt og la renne av seg.
  • Tilsett vingene når vannet koker og la det få et kort oppkok.
  • Øs av skummet som legger seg på toppen.@
  • La det trekke i 5-10 minutter.
  • Mens kyllingvingene koker og trekker, lager du marinaden: Ha alle de tørre ingrediensene i en 4 liters brødpose og tilsett olje og eddik.
  • Slå vannet av kyllingvingene i en sil, la dem dampe av seg og avkjøle seg litt.
  • Mens kyllingvingene er varme, ha dem opp i brødposen med marinaden.
  • Massér forsiktig oljen inn i vingene mens du snur lett på posen.
  • Legg posen på en tallerken, og inn i kjøleskapet om du skal marinere natten over. Ellers lar du de stå på benken en time eller to, da går marineringen raskere.
  • Snu lett på posen og massér marinaden forsiktig rundt kyllingvingene av og til.
  • Sett stekeovnen på 200 grader.
  • Legg kyllingvingene på et stekebrett kledt med bakepapir
  • Stek kyllingvingene i ca. 30 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Eventuelt kan du bruke grillelementet helt på slutten, men da må du ikke gå i fra.

Serveringstips:
Kyllingvinger smaker godt som de er, men hvorfor ikke lage noen dipper, poteter eller godt brød?

Her er noen forslag fra meg:

Kjempegod ketchup på 1-2-3

Aioli med dijon-sennep

Raita

Sånn lager du ekte og sunn guacamole

Tzatziki – lager du selv

Patatas Bravas

Kjapp Focaccia

Legg inn en kommentar

Calvados-flambert kylling i kremet estragonsaus

Ikke la deg lure av et ambisiøst og luksuriøst navn på denne retten.  Poulet à la crème: Denne klassiske sauteen virker kanskje luksuriøs, men den består i bunn og grunn av forholdsvis enkle råvarer som calvados, sennep, …

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy! Oppskrift: tv2.no Kokk: Wenche Andersen Du trenger: Så gjør du: Servering: Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i …

Waldorfsalat

Waldorfsalat er et must til nyttårskalkunen, men smaker også kjempegodt til juleskinke, påskeskinke og sommerskinke, kylling og grillet svinefilet. Det tar bare 15 minutter å lage en hjemmelaget versjon. Og det er verdt hvert minutt …