Lady & Landstryker’n

 

Foto: jeffreyw, Wikimedia

 

DU TRENGER:

Kjøttboller

  • 200 g kjøttdeig
  • 200 g svinekjøttdeig, for smakens skyld
  • 1 egg
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • Chiliflak (valgfritt)
  • Salt og pepper
  • Frisk bladpersille, ca. 1 ss finhakket (kan sløyfes)

Tomatsaus

  • 1 løk, finhakket
  • Smør og olje til steking
  • 2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet
  • 1 dl hvitvin eller 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl kyllingbuljong eller 1 buljongterning
  • 1 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Frisk basilikum og/eller eller finhakket bladpersille og/eller timian
    alt skal finhakkes

Pasta og tilbehør

  • Spagetti
  • Parmesan
  • Frisk basilikum og/eller finhakket bladpersille
  • Godt brød, for eksempel FOCACCIA

SÅ GJØR DU:

Kjøttboller

  • Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene, og rør deigen godt sammen, til den blir litt seig.
  • Tilsett eventuelt litt finhakket, frisk persille, og ha i en sprøtepose.
  • Klem ut små, jevnstore boller.
  • Legg bollene på en fuktet fjøl.
  • Sett kaldt i ca. 30 minutter før du steker dem.
  • Stek kjøttbollene i litt smør og nøytral olje på middels varme, til de har en fin stekeskorpe over det hele. Stek ca halvparten av gangen, og det er ikke nødvendig å steke dem helt ferdige siden du skal ha disse opp i tomatsausen for å trekke ferdige.

Tomatsaus

  • Fres løken i litt smør eller olje, til løken er blank og myk.
  • Tilsett tomater, hvitvin, kyllingbuljong og la det stå og putre til væsken nesten har kokt inn, etter 15-30 minutter.
  • Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer sukker, om nødvendig.
  • Tilsett hakkede urter helt til slutt. Ha kjøttbollene i sausen og la dem trekke i sausen til de er gjennomvarme og ferdige.

Kok spagetti som anvist på pakken samtidig som du lager tomatsausen.

 

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.