Menu

Langstekt indrefilet av okse

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Helstekt indrefilet

Tips og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Visste du at du kan langsteke indrefilet av okse? Vel, det gjorde ikke jeg, men nå vet jeg det. Dette betyr faktisk at du kan steke fileten lenge før gjestene kommer, og den holder seg fantastisk i fargen. Jeg har sjelden smakt noe så godt. Og enda mindre stress rett før et selskap. Prøv det.

Slik gjør du:

  • Renskjær fileten for sener, men la litt fett være igjen da dette smelter og setter smak på kjøttet.
  • Skjær bort endene, slik at du står igjen med ett stykke som er like stort hele veien.
  • Salte og pepre godt.
  • Stek i panne, gjerne en grillpanne, uten fett, på alle sider til du får en jevn, brun stekeskorpe rundt det hele.
  • Legg i langpanne i ovn som er forvarmet til 58 grader, dersom du ønsker den medium stekt. Varmere om du ønsker den mer stekt. Se tabellen nederst på siden. Du skal altså steke på den temperaturen som står angitt under.
  • Og der kan den stå. I både 2 og 3 timer. Uten at den overstekes.

Da ønsker jeg deg lykke til.

Biff-temperaturer

[/checklist]

Legg inn en kommentar