Menu

Mangochutney: Lag den selv!

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

mangochutney

Til indiske retter, serveres det alltid mye tilbehør. Som mangochutney, for eksempel.

Her har jeg funnet en fra NRK/mat som er virkelig god, og svært enkel å lage.

Du trenger:

  • 1 grønn mango
  • 1 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1/2 ts chilipulver (valgfritt)
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ss sitronsaft

Så gjør du:

  • Skrell og del mango i små terninger
  • Kok i 10 min i vann.
  • Varm olje, ha i sennespsfrø, deretter mango og krydder.
  • Kok videre i 5 minutter og tilsett sitronsaft.
  • Avkjøles og oppbevares i rent glass.

Passer utmerket til for eksempel Chicken Tikka Masala

 

Legg inn en kommentar

Nanbrød

Nan-brød er «et must» i det indiske kjøkken, men smaker godt til alle retter uansett hva du spiser. Du velger selv om du vil ha urter og krydder strødd oppå brødet. Helt naturell smaker også …

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Chicken Tikka Masala

– Dette er det beste jeg har smakt! Noen sinne!!! (Lars Fredrik, 10 år)   Inspirasjon: NRK  Kokk: Niru Kumra Når jeg spiser på indisk restaurant, bestiller jeg alltid chicken tikka masala. Fordi jeg elsker …

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy! Oppskrift: tv2.no Kokk: Wenche Andersen Du trenger: Så gjør du: Servering: Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i …

Raita

Til indiske retter, serveres det alltid mye tilbehør. Som raita, for eksempel. Her har jeg funnet en som er virkelig god, og svært enkel å lage. Du trenger: Så gjør du: Passer utmerket til for eksempel INDISKE …