Nanbrød


Nan-brød er «et must» i det indiske kjøkken, men smaker godt til alle retter uansett hva du spiser. Du velger selv om du vil ha urter og krydder strødd oppå brødet. Helt naturell smaker også utmerket.

Oppskriften er todelt:

Først trenger du:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ss sukker

Så gjør du:

  • Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle
  • La blandingen stå lunt noen minutter til det begynner å skumme.

Deretter trenger du:

  • 450 gram hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 1 egg, sammenvispet
  • 2 ss smeltet smør

Så gjør du:

  • Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en kjøkkenmaskin, i ca 10 minutter, til du har en blank og smidig deig.
  • La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time, til dobbel størrelse.
  • Ca 20 minutter før du skal steke brødene setter du en bakesten (eller stekebrett) i stekovnen og setter termostaten på maksimal steketemperatur.
  • Ha deigen på melet underlag og elt eventuelt inn litt mere mel om deigen er litt løs.
  • Del opp deigen i 8 eller færre emner som trilles til boller.
  • Kjevle bollene ut til flate, litt avlange brød, ca 3-5 mm høye.
  • Strø eventuelt med ønsket krydder, frø eller urter.
  • Legg brødene på bakepapirkledt stekebrett.
  • Stekes på 250 grader i ca 5 minutter, til brødene er høye, fine og gyldne.

Passer utmerket til alt, men et «must» til INDISKE RETTER

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.