Menu

Nanbrød

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items


Nan-brød er «et must» i det indiske kjøkken, men smaker godt til alle retter uansett hva du spiser. Du velger selv om du vil ha urter og krydder strødd oppå brødet. Helt naturell smaker også utmerket.

Oppskriften er todelt:

Først trenger du:

  • 1 pakke tørrgjær
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ss sukker

Så gjør du:

  • Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle
  • La blandingen stå lunt noen minutter til det begynner å skumme.

Deretter trenger du:

  • 450 gram hvetemel
  • 1/2 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 1 egg, sammenvispet
  • 2 ss smeltet smør

Så gjør du:

  • Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en kjøkkenmaskin, i ca 10 minutter, til du har en blank og smidig deig.
  • La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time, til dobbel størrelse.
  • Ca 20 minutter før du skal steke brødene setter du en bakesten (eller stekebrett) i stekovnen og setter termostaten på maksimal steketemperatur.
  • Ha deigen på melet underlag og elt eventuelt inn litt mere mel om deigen er litt løs.
  • Del opp deigen i 8 eller færre emner som trilles til boller.
  • Kjevle bollene ut til flate, litt avlange brød, ca 3-5 mm høye.
  • Strø eventuelt med ønsket krydder, frø eller urter.
  • Legg brødene på bakepapirkledt stekebrett.
  • Stekes på 250 grader i ca 5 minutter, til brødene er høye, fine og gyldne.

Passer utmerket til alt, men et «must» til INDISKE RETTER

Legg inn en kommentar

Tandoori Chicken med cheddar, koriander og chili

Kylling er kanskje verdens mest populære ingrediens, trolig fordi den kan spises av alle, uansett religion. Mange land har nettopp denne råvaren som hovedingrediens i mange av sine mest kjente retter: Coq au vin i …

Raita

Til indiske retter, serveres det alltid mye tilbehør. Som raita, for eksempel. Her har jeg funnet en som er virkelig god, og svært enkel å lage. Du trenger: Så gjør du: Passer utmerket til for eksempel INDISKE …

Kylling i mango-, appelsin- og chilisaus

Varmende og velsmakende kylling på indisk vis! Enjoy! Oppskrift: tv2.no Kokk: Wenche Andersen Du trenger: Så gjør du: Servering: Dryss over finsnittet slangeagurk i tynne strimler, finhakket rød chili, finsnittet rødløk (kan gjerne ligge i …

Chicken Korma

Kilde: Jamie Oliver – Forums Du trenger: Dagen før servering gjør du: Samme dag du skal servere, gjør du: Servér med NAN-BRØD og basmati-ris, gjerne kokt med en kanelstang og safran. ENJOY!   Relatert

Chicken Tikka Masala

– Dette er det beste jeg har smakt! Noen sinne!!! (Lars Fredrik, 10 år)   Inspirasjon: NRK  Kokk: Niru Kumra Når jeg spiser på indisk restaurant, bestiller jeg alltid chicken tikka masala. Fordi jeg elsker …