Menu

Norske jordbær med yoghurt-emulsjon, vanilje og stekt, hvit sjokolade

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
jordbær og yoghurt emulsjon

Foto: myegodt.no

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

En frisk avslutning på et bedre måltid. Hva er vel bedre enn norske, søte jordbær når det er sesong? Og visste du at du kan steke hvit sjokolade? Joda, det kan du, og det blir kjempegodt. Se bare her:

Til 4 dessertskåler trenger du:

  • 1 kurv jordbær, fjern hampen og del bærene i 4 om de er store, er de små deler du i 2.
  • 200 g hvit sjokolade, brytes opp i biter og smeltes/stekes på 175 grader i 7 minutter eller til det er en gylden masse.
  • 1 eggehvite
  • 3-4 dl rapsolje
  • 2-3 dl yoghurt
  • 1 vaniljestang, frøene av

Så gjør du:

  • Del jordbærne i 2 eller 4, avhengig av størrelse. Ha dem i en bolle og sett til side.
  • Bryt opp sjokoladen og strø det på bakepapri på et stekebrett.
  • Stek sjokoladen på 175 grader til det er en gylden, smeltet masse. Tar vanligvis 7-8 minutter.
  • Ta ut av komfyren, sett til side og la bli helt kald.
  • Pisk eggehviten halvstiv (ikke til marengs).
  • Spe oljen med tynn stråle mens du hele tiden visper eggehviten. På samme måte som du lager MAJONES.
  • Når den blir passe tykk, tilsetter du litt og litt yoghurt og visper godt til det blir en tykk krem.
  • Tilslutt tilsetter du frøene fra vaniljestangen og blander godt.
  • Sett kaldt frem til servering.
  • Så tar du den stekte sjokoladen i en plastikkpose og banker den slik at det blir små biter.
  • La den ligge frem til servering.
  • Anrett tallerknene med yoghurt-emulsjonen i bunn, så friske jordbær og strø over den stekte, hvite sjokoladen.

ENJOY!

Legg inn en kommentar

Chiliyoghurt

Mange lager chilikrem med creme fraiche. Her er en litt sunnere variant, laget med tykk, deilig, gresk yoghurt. Du trenger: Så gjør du: Bland alt, sett kaldt en times tid og servér til HAMBURGER, kyllingvinger, …