Pannestekt laks med blomkålsstappe og dillsky

Rask og god hverdagsmat hvor poteter fra gårsdagens middag kan brukes!
Eller velg ris til. Skikkelig god ris :o)

Foto og oppskrift: KIWI

Du trenger:

  • 4 fileter  laks
  • 1  blomkål
  • Muskat, revet
  • Salt
  • Hvit pepper
  • 1 neve  dill
  • 3 dl melk
  • 1 ss nøytral olje

Så gjør du:

  • Kok blomkålen i vann.
    Vil du ha mer smak, kan du godt bruke litt buljong. Kok til den er myk, men ikke overkokt. Da forsvinner vitaminene.
  • Hell av vannet.
  • Mos blomkålen med en rotmoser eller gaffel. Den skal være grov og litt hard.
  • Smak til med salt, hvit pepper og litt muskat.
  • Stek laksen i panne med litt olje eller smør. Ca. 3 min på hver side.
  • Ta fisken ut av pannen og hell i melken.
  • Gi den et kjapt oppkok slik at fiskesmaken i pannen blander seg med melken.
  • Tilsett dill og evt. litt salt.
  • Server med blomkålstappe og STEKT RIS.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: