Menu

Pannestekt skrei i appelsin- og chilisaus

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Pannestekt skrei

Tid for skrei!
Skrei er en klassiker på middagsbordet om vinteren. Med en smaksrik appelsinsaus, brokkoli og god spekeskinke løftes retten til et helt nytt nivå. Prøv denne! Du vil ikke angre :o)

Oppskrift og foto: godfisk.no

Til fisken, trenger du:

  • 400 g skreifilet
  • 1 ss salt
  • 1 fedd hvitløk, hel med skall
  • 1 ss olivenolje
  • 1 kvist timian
  • ½ ss smør
  • 2 skiver spekeskinke

Til potetstappen, trenger du:

  • 300 g potet
  • 50 g smør
  • 1 dl helmelk
  • salt og pepper

Til appelsin- og chilisausen, trenger du:

  • 1 appelsin, saften av
  • ½ rød chili, finhakket
  • 2-3 ss crème fraîche eller gresk yoghurt
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 bukett brokkoli
  • Smør
  • Grovt havsalt/maldonsalt

Så gjør du:

Potetstappe

  • Skrell potet, skjær i biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter.
  • Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.
  • Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens.
  • Smak til med salt og pepper.

Appelsin- og chilisaus

  • Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle.
  • Finhakk chili og ha i kasserollen.
  • Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert.
  • Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.
  • Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.

Smørdampet brokkoli

  • Kutt brokkolien i fine, små buketter.
  • Ha litt vann i en kjele, bare så det dekker bunnen.
  • Ha brokkolien oppi kjelen.
  • Legg 2-3 smørklatter over brokkolibukettene.
  • Strø litt godt, grovt salt over.
  • Dampes på middels varme til brokkolien er irr-grønn og mør, men fast.

Stek fisk og skinke

  • Dryss litt salt over fisken og la den ligge i 10 minutter.
  • Fres hele skiver av spekeskinke sprøtt i stekepannen med litt smør.
  • Legg til side når den er ferdig.
  • Skyll av saltet på fisken og tørk godt med tørkepapir, skjær fileten i porsjonsstykker.
  • Press hvitløksfeddet lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.
  • Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og surr kjapt for å smaksette oljen.
  • Ha skreien i panne og stek, ca. 3-4 minutter på den ene siden.
  • Snu fisken, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen.
  • La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.

 

Server skreien med spekeskinke, brokkoli, potetstappe, appelsin- og chilisaus.

Legg inn en kommentar

Fiskesuppe

Noe av det beste med en god fiskesuppe er at du kan bruke nesten hva det måtte være av ferske grønnsaker og fisk – hemmeligheten ligger i de gode råvarene. Og jo mer du gjør …