Menu

Pannestekte kamskjell naturell

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kamskjell

Pannestekte kamskjell med blomkålpuré, fennikel crudité, pepperrot og buerre blanc.  Foto: Kari Kolstad

Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen

Kamskjell er et av havets mange delikatesser, og jeg har blitt anbefalt av kjøkkensjefer rundt forbi å kjøpe dem frosne. Nettopp fordi de er fryst rett etter fangst. Så ferskere skjell får du ikke, om du da ikke fisker dem selv og spiser dem der og da.

Til en forrett til 4 personer trenger du:

  • 12 fine, frosne kamskjell
  • nøytral olje til steking
  • litt revet pepperrot
  • salt og nykvernet pepper etter smak.

Så gjør du:

  • Lag gjerne små snitt i kryss på den ene overflaten på kamskjellene, for å skape et jålete mønster om du vil, eller la dem være som de er.
  • Stek kamskjellene gyldenbrune i litt olje på sterk varme i en teflonpanne, ca. 20 sekunder på hver side.
  • Ta dem ut av pannen og hold dem varme på en sidetallerken.
  • Tilbehøret bør være ferdig da disse skal serveres ganske kjapt etter at de ferdige.
  • Anrett gjerne på varme tallerkener og riv over litt pepperrot.
  • Servér

[/checklist]

Servér gjerne med:

Buerre blanc

Blomkålpuré

Fennikel crudité

Legg inn en kommentar

Buerre blanc

  Oppskrift og inspirasjon: Kokketeateret, Støtvig Hotel, Larkollen Du trenger: Så gjør du: TIPS! Eddik-basen kan benyttes til alle smørbaserte sauser, og passer til fisk og skalldyr. Husk at sausen blir syrlig, dette må du …