Menu

Parmesan- og urtekjeks

  • Details
  • Related Items

Parmesankjeks stort

 

Parmesankjeks er utrolig enkelt å lage. Jeg smakte disse hos søsteren min en jul, som en appetizer sammen med en deilig gløgg. Kjempegodt også til te, rødvin eller hva du måtte ønske.

Du trenger (til ca. 30 kjeks):

  • 100 g parmesan
  • 100 g kaldt smør
  • 120 g siktet hvetemel
  • 4-5 kvister fersk timian eller andre friske urter du liker

Så gjør du:

  • Rasp osten og ha i bollen til kjøkkenmaskinen din.
  • Sikt melet opp i bollen.
  • Tilsett urter og grovkvernet pepper.
  • Bland godt, på laveste hastighet.
  • Tilsett smørklattene, litt og litt og kjør til en smidig deig.
  • Hvis det ikke fester seg, tilsetter du 1-2 ss kaldt vann.
  • Ettersom både osten og smøret er salt, trenger du ikke å tilsette ekstra salt.
  • Ha deigen over på plastfolie og rull det sammen til en pølse. Legg pølsa i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skjær pølsen i ca. ½ cm tykke skiver.
  • Legg kjeksene over på stekebrettet med litt avstand. Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter.
  • Avkjøl kjeksene på en rist.

Spises som de er eller med pesto, oliven eller spekeskinke.

Kjapt, sunt og godt potetgull i mikro

Ikke visste jeg at det gikk ann å lage potetgull uten fett. Også i mikro!!! Godt det var andre som visste det. Dette må jeg bare dele. Poteter jeg har prøvd: Mandelpoteter og Amaldine, og synes manedlpoteten …

Friterte osteboller med ailoi, salsa eller tzatziki

  Hva med en litt annen variant av ost til rødvinen? Passer bra til en forrett, som tilbehør til grillmat eller bare som snacks til vinen. Bruk gul, fast ost som f.eks. gruyere, cheddar, jarlsberg e.l. Du …