Menu

Pasta ai quattro formaggi

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Enklere pastarett kan vel knappt lages. Bruk gjerne de ostene du har i kjøleskapet. Kanskje har du noen skalker du vil bli kvitt? Supert om du har litt blåskimmelost og parmesan.

Alle typer pasta passer til denne sausen, men jeg foretrekker spaghetti (som vanlig), eventuelt tagliatelle. Jeg ser at mange bruker farfalle, altså disse pasta-sløyfene.

Enjoy!

Du trenger:

  • 1 dl matfløte
  • 1 dl H-melk
  • 100 g Gorgonzola
  • 100 g revet parmesan
  • 100 g Mascarpone (kan erstattes med et langt rimeligere alternativ som  Philadelphia naturell)
  • 100 g Cheddar eller prøv gjerne Jarlsberg
  • 400 g pasta – jeg foretrekker enten spaghetti eller tagliatelle til denne retten.
  • salt og nykvernet pepper

Så gjør du:

  • Kok pasta som anvist på pakken, eller lag din egen ferske pasta.
  • Riv parmesanen fint og skjær resten av osten i terninger.
  • Ha fløte og melk i en kjele og kok opp over svak varme.
  • Tilsett alle ostene og la dem smelte inn i melk- og fløteblandingen mens du rører forsiktig.
  • Smak til med salt og pepper, og trekk kjelen av platen.
  • Bland pastaen godt med ostesausen og server – gjerne med litt ekstra pepper på toppen.

Legg inn en kommentar

Rotolo – Pastarull med ricotta og spinat

Pastarull kan fylles med det du måtte ønske: Spekeskinke, kokt skinke, en bolognese-saus, ulike oster og grønnsaker. Det er bare fantasien som setter grenser. Her er en vegetarversjon jeg laget med ricotta og pepper-/hvitløksurret spinat. Utrolig …

Spagetti med laks og reker

Du trenger (til 4 personer): Så gjør du: Tips: Jeg pleier å strø litt parmesan og nykvernet pepper på tallerkenen før jeg legger pastaen på. Da får du parmesan under også. Kjempedeilig :o) Server gjerne …