Pasta all’Arrabbiata

Arrabiata betyr sint. Hovedingrediensen i denne retten er chili. Jeg ELSKER chili!
Jeg ELSKER pasta. God pasta. Får du tak i Penne fra Jamie Oliver, kjøp den.
Kjempegod!

Denne retten fant jeg i kokeboken Viva la PASTA, av Antonio Carluccio
(kjent fra matprogrammer på NRK og med Jamie Oliver (min helt).

Du trenger:

  • 300 g penne
  • 6 ss olivenolje til steking
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 stor, rød chili, finhakket
  • 1 boks hermetiske, knuste tomater
    eller ½ flaske Passata (fåes billig i grønnsaksbutikker)
  • Salt og pepper
  • 3 ss frisk bladpersille, finhakket
  • Fersk parmesan, revet

Så gjør du:

  • Kok pasta som anvist på pakken.
  • Begynn å lage sausen når du setter på pastavannet.
  • Ha oljen i en stekepanne.
  • Fres hvitløk og chili i 1 minutt, ikke la hvitløken ta farge.
  • Tilsett tomatene og la småkoke i 15 minutter.
  • Smak til med salt
    NB! Husk at du også skal ha parmesan på, som inneholder mye salt.
  • Hell vannet av pastaen når den er nesten ferdigkokt og hell tilbake i gryten.
  • Hell sausen over pastaen i gryten.
  • La syde litt, så pastaen trekker til seg tomatsausen.
  • Tilsett revet parmesan og bladpersille, bland godt.
  • Servér med enda mer revet parmesan, finhakket bladpersille
    og godt brød, FOCACCIA, for eksempel.

TIPS:
Ønsker du en mer kremet variant, tilsetter du litt fløte, creme fraiche eller aller helst gresk, tykk yoghurt.

all arrabbiata

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.