Pasta med kylling i kremet paprikasaus

pasta med kylling i bretagne kyllingsaus
Surf ‘n Turf: Tilsett litt scampi i denne deilige kyllingpastaen, så setter du en ekstra spiss på retten. Foto: pixabay.com

Pasta med kylling i kremet paprikasaus, lager du gjerne litt pikant for voksne, eller mild og god for barna.

Mange sverger til pasta i travle hverdager, fordi de mener at det er så kjapt å lage. Joda, de har litt rett i det. Når det kommer til koking av pastaen, er det jo fort gjort. Men den skal vel ha en saus og annet tilbehør? Legger du litt tid og kjærlighet i det, skal du ikke se bort fra at du kan lage pastaretter på høyde med en ekte italiener. Jeg heier på deg.

Paprikasausen er en Bretagne Kyllingsaus, som mange kanskje kjenner igjen som en «pose-saus» fra Toro. Her viser jeg deg hvordan du enkelt lager denne smakfulle sausen selv, med ekte grønnsaker som gjør sausen til en vitaminbombe og lavt kaloriinnhold.

Om du serverer med pasta eller ris, eller kanskje bare et godt brød til, det er opp til deg. Godt er det uansett. Og de fleste kommer til å elske denne retten.

Ingredienser til pasta i Bretagne kyllingsaus

  • 2-3 kyllingbryst skåret i litt store strimler
  • 1 løk i grove båter
  • 1 paprika i grove stykker
  • 4 hele hvitløk, skrelt
  • 1 ss bønneurt, tørket (kan byttes ut med finhakket bladpersille om du ikke får tak i det)
  • 2 ts paprikapulver
  • ½-1 ts sukker
  • noen dråper salsa picante f.eks. chipotlesaus
  • 1 chili, valgfritt
  • 2-3 dl hønsekraft eller 1 buljongterning
  • 2-3 dl matfløte

Fremgangsmåte:

  • Stek kyllingbitene lett og halvferdige.
  • Legg dem over i en bolle, hell over litt olivenolje og legg en asjett over. Slik marineres de mens vi lager sausen.
  • I samme panne eller gryter, varmer du på nytt litt olje.
  • Tilsett løk, paprika, hvitløk og bønneurt.
  • La putre til det blir blankt og mørt, på lav varme.
  • Tilsett kyllingkraften, eller vann + buljongterning.
  • La småkoke til alt blir helt mørt.
  • Kjør med stavmixer til grønnsakene blir «helt borte» og sausen blir glatt.
  • Hell så sausen tilbake i pannen eller gryten.
  • Tilsett paprikapulver og salsa picante (valgfritt).
  • Rør godt, og la sausen trekke uten å koke.
  • Tilsett ½ beger matfløte og fortsett å la sausen trekke uten å koke.
  • Smak til med litt sukker, ca ½-1 ts.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Når pastavannet koker tilsetter du pastaen og koker etter anvisning på pakken.
  • Samtidig som du koker pasta, tilsetter du de halvstekte, marinerte kyllingbitene i sausen.
  • La de trekke til de er ferdige, omtrent samtidig som pastaen.
  • Serveres med pasta etter eget ønske (tagliatelle, spaghetti, penne eller pappardelle), eller kanskje du har lyst på ris? Valget er ditt.
  • Enjoy!

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.