Pasta Salsiccia med tomater i regnbuens farger

Denne pastaretten er en fryd for øyet så vel som for ganen
Foto: pixabay.com

 

Pasta Salsiccia er superenkelt og supergodt. Retten lager seg selv, med litt starthjelp fra deg, og er et godt alternativ til Spaghetti Bolognese, med sin krydrede svinepølse. Salsiccia-pølse finner du i de fleste dagligvarebutikkene. Den ligger gjerne i sirkel og er grå i fargen fordi den er rå.

Andre gode pølser kan du også bruke, men det er viktig at de ikke er kokt på forhånd.

Jeg foretrekker lang pasta til denne retten, som tagliatelle, linguine eller spagetti. Vær forsiktig med saltet under matlagingen, da det er mye salt i pølsene. Smak til med salt og pepper rett før servering.

Til pasta salsiccia trenger du:

  • nøytral olje til steking
  • 300 g rå salsiccia-pølse
  • 2 laurbærblader
  • oregano
  • timian
  • merian
  • 1 rød løk finhakket
  • 2 selleristenger finhakket
  • 2 fedd hvitløk skåret i skiver
  • 1 rød chili del på langs og fjerne frøene og den hvite kjernen
  • 300 g cherry- eller plommetomater gjerne gule, røde og grønne, del de største i to
  • 1 dl vann
  • litt balsamico

Slik lager du pasta salsiccia:

  • Varm olje i en dyp stekepanne (gjerne en som tåler å bli satt inn i stekeovn.

  • Klem pølsekjøttet i små mengder ut av pølseskinnet og brun lett i panne.
  • Hakk det som du hakker kjøttdeig.
  • Tilsett laurbærblad og krydderet.
  • Surr og bland godt.
  • Tilsett stangselleri, rødløk, hvitløk og chili.
  • La det hele falle litt sammen mens du blander godt.
  • Tilsett tomatene og vannet.
  • La dette syde forsiktig i pannen i 20 minutter.
  • Varm ovnen til 180 grader.
  • Drypp litt balsamico over retten.
  • Sett pannen inn i ovnen og la den stå i ca 25 minutter.
  • Kok din pastafavoritt som anvist på pakken, og sørg for at det hele er ferdig samtidig.
  • Servér rykende varmt med parmesan og nykvernet pepper.
  • ENJOY!

Legg inn en kommentar